Читај ми!

Палачинке

Синоћ сам се вратила са пословног пута преморена и мрзовољна… Али, чим сам ушла у стан, обузео ме је такав осећај топлине и угодности да сам убрзо заборавила на све што ми је дотад сметало. Из кухиње је допирао опојни мирис цимета, па сам пошла да видим о чему се ради и да потражим свог мужа. Он ме је дочекао сав срећан, у кецељи и умазан, и показао ми на гомилу најлепших палачинака која је у наредним минутима све више расла.

Рекла сам му да ћу са задовољством узети један палачинак, на шта се насмејао и значајно поновио: „Палачинак?" Шта му је ту било смешно? Ако је гомила палачиИнака, онда је један палачинак. „У том случају", каже ми он, „у множини су палачинци."

Након што смо разрешили и ову дилему, мало смо поспремили неред и проћаскали о томе како смо провели дан. А када је дошао ред да седнемо и вечерамо, нисмо могли да одлучимо чиме ћемо палачинке премазати. Како обоје више волимо слатке од сланих, у понуди су били шећер, чоколадни крем и разноврсни џемови. Било је ту разних укуса - од шљива, кајсија, дуња, смокви, брескви и крушки... Док сам наглас читала натписе на омотима, опет ми је упао у реч: „Чекај, заиста пише да је џем од бресака?"

Аутор текста - Марија Живковић

Глумица - Јадранка Селец

 

Емисија Српски на српском емитује се током дана у следећим терминима - 04:55; 08:05; 11:55 и 22:30.

Ово издање можете чути поново на таласима Првог програма Радио Београда 15. децембра.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво