Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

"Нисам неко ко ће сести у авион, отићи негде, па послати саопштење. Нисам тај човек. Сматрам себе врло одговорним. Зато сам овде. Зато сам и сазвао ову конференцију за медије." Овим речима започео је данашњи састанак Драгана Стојковића са представницима седме силе у кући фудбала у Старој Пазови. Покушао је селектор Србије да нађе оправдање за лоше издање својих изабраника и још лошији резултат који је довео до испадања орлова из даљег такмичења. Колико је у томе успео- послушајте сами у још једној, с шеснаестој по реду специјализованој емисији Радио Београда посвећеној Мондијалу.

Француска је јуче у осмини финала победила Пољску резултатом 3:1, док је Енглеска стопирала селекцију Сенегала, победивши је резултатом 3:0.  Првог дана ове фазе такмичење визу за четвртфинале извадиле су репрезентације Холандије и Аргентине. Данас од 16 часова, Хрватска игра са Јапаном, док ће се од 20 састати Бразили Јужна Кореја. У најави ових утакмица помоћи ће нам некадашњи фудбалски ас Марко Млинарић, који се у наш програм укључује из Загреба.

Данашњи такмичарски програм на 22. Мондијалу коментарисаће још два добро позната имена из света фудбала. Иван Голац је једно од њих, дугогодишњи фудбалер Партизана, играч, потом и тренер више познатих острвских екипа. Он ставља у центар пажњу успешан одбрамбени ред селекције Енглеске, ова селекција није примила ни гол још од прве утакмице у групи, када је играла са репрезентацијом Ирана. У Француској је Мехмед Мешо Баждаревић, са 54 одигране утакмице за наш државни тим, који оцењује учинак Стојковића и његових изабраника, али нас и води у сусрет шлагер сусрету четвртфинала шампионата у Катару, између Енглеске и Француске.

Наши саговорници биће још неки чланови државног тиме од пре неколико деценија, они који су имали задовољство да играју или тренирају екипе у земљама које су још увек у игри за пласман у саму завршницу такмичења на Мондијалу. Остало је још само 9 утакмица до завршетка Светског првенства, страсти су узавреле, полако се кристалишу најбоље селекције. Наши репортери из Катара Милан Биговић и Дејан Николић дочараће нам и пропратне садржаје Светског првенства, направити своје звучне разгледнице и записе из дневника, тамо на преко 4500 километара од родног краја.

У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић. 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво