Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Фудбалска репрезентација Србије напустила је у раним јутарњим часовима Доху и кренула за Београд, након што је завршила учешће на Мундијалу у Катару. Селектор Србије Драган Стојковић био је добро расположен уочи пута, истичући да се и он враћа са екипом у Београд. Он ће сутра одржати конференцију за новинаре у 14 часова, у спортском центру у Старој Пазови. Иначе, у Београд не долази шесторо репрезентативаца, који су морали одмах да се врате у своје клубове. Наш репортер Дејан Булајић биће на аеродрому Никола Тесла и укључити се у специјализовану емисију посвећеу Мондијалу, без обзира што је најављено да се репрезентативци неће данас оглашавати за медије.

Вар технологија је донела изузетно много прецизности фудбалу, али му је одузела ону драж неизвесности, спонтаног радовања. Што неки дан у шали рече у нашој емисији некадашњи фудбалер Семир Туце, сада `комотно можеш да одеш да ручаш или вечераш док донесу коначну одлуку о исправности неке акције или поготка`. Стручњаци су израчунали да је, током тих анализа и дугих судијских надокнада, избуљено време за током кога је могло да се офира шест целих фудбалских утакмица! Бележимо и друге занимљивости у вези Мондијала, од мука турског новинара, преко аустралијске шпијунаже до гласних прича о намештањима у досадашњем делу Светског првенства. Нажалост, нико не може да забрани некој селекцији да изгуби ако тиме `бира` лакшег ривала у наредној фази такмичења, али у најмању руку-није спортски. Доста утакмица пробило се у центар пажње управо због `неочекиваних` победа аутсајдера, чак је и петоструки првак света Бразил извео с Камеруном готово цео други тим и изгубио.

Милан Биговић и Дејан Николић су и данас у новинарској акцији, послали су доста интересантних прилога из Катара. Добили смо и први четвртфинални пар Мондијала, у њему ће играти Холандија и Аргентина, биће то 9. септембра. Данас од 16 часова састају се, у оквиру осмине финала, Пољска и Француска, док од 20 часова на терене излазе селекције Енглеске и Сенегала. У најави данашњих сусрета, нашим колегама у Катару помаже Небојша Вучковић, спортски директор тима који за собом има титулу освајача Лиге шампиона Азије.

Стигнемо, упркос гужви око Мондијала, да региструјемо и дешавања из других спортских дисцпилина. Добри српски џин Боби Марјановић ноћас је усрећио једну девојчицу из публике, тако што ју је узео у наручје и омогућио јој да шутира на кош у дворани у којој је доцније играна утакмица. И Снежана Пантовић је јутрос била не београдском аеродрому, где је дочекала наше трофејне стрелце Зорану Аруновић и Дамира Микеца, па са њима направила разговор по доласку из Каира. Микецу је тамо свечано уручена "Златна мета" за најбољег стрелца света ваздушним пиштољем у 2022. години. Зорана Аруновић је другопласирана на листи најбољих такмичарки у дисциплини ваздушни пиштољ. Дамир је, иначе, освојио злато,а Зорана сребро на тек завршеном Купу председника у главном граду Египта. 

У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво