Читај ми!

Мали: Предлог буџета у понедељак пред посланицима

Предлог буџета за следећу годину наћи ће се у понедељак пред посланицима у Скупштини Србије, изјавио је министар финансија Синиша Мали. Министар каже да су побољшање животног стандарда грађана, наставак инвестиција и стабилна енергетска ситуација, три главна стуба буџета за наредну годину. Он је за Телевизију Прва рекао да су у буџету обезбеђена средства за повећање пензија, плата у јавном сектору и минималне зараде. Навео је да ће у децембру просечна плата бити 716 евра.

Група седам најразвијенијих земаља свету и Аустралија договориле су се о горњој граници за цену руске нафте од 60 долара по барелу, убрзо након што је Европска унија постигла једногласни споразум о истој цени нафте која се транспортује морским путем. Из Руске Думе поручују да том одлуком Унија угрожава своју енергетску безбедност и да се крше закони тржишта. Саветник председника Украјине Андриј Јермак предлаже да та највиша цена за руску нафту буде још нижа, 30 долара за барел како би руска привреда још снажније била погођена. Бела кућа је поздравила одлуку истичућу да ће то утицати на ограничење прихода Русије.

Обележава се Међународни дан особа са инвалидитетом. Процењује се да у Србији живи више од 700. 000 људи који имају неки облик инвалидитета. Они се свакодневно суочавају са различитим облицима дискриминације - од стигматизације, сиромаштва, социјалне искључености и незапослености, до баријера и погрешне употребе терминологије. Према ''Глобалном извештају о здравственој једнакости за особе са инвалидитетом'' Уједињених нација, чак 16 одсто светске популације чине инвалидне особе. Иако је последњих година начињен напредак, у свету и даље постоји систематска и велика неједнакост према тим особама.

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Тина Амић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво