Читај ми!

Шта предвиђа буџет за 2023-ћу?

Посланици републичког парламента почели су расправу о буџету за 2023. годину. Предлог Закона о државној каси који је усвојила Влада заснован је на три стуба: повећању пензија, плата и минималне зараде, наставку  политике издвајања високог процента буџета за инвестиције и издвајања и улагања у енергетски сектор. Буџетом је предвиђено да привредни раст следеће године буде 2,5 одсто. Према предложеном  буџету, у државној каси биће 7,8 одсто више новца  него у актуелном ребалансу. Планирани расходи су пројектовани тако да све обавезе државе остану на 56,1 јавног дуга , што је у границама Мастрихтског споразума.

Да ли су расходи оптимално распоређени? Колико је предлог буџета за 2023. годину уравнотежен? Како у условима кризе обезбедити да подршка градјанима остане приоритет?

Гост емисије је Миладин Ковачевић, економиста.

Уредник: Оливера Симић Милошевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво