Врсни кувар и бурек с месом

У разним истраживањима тврди се како је важно да имамо барем један хоби. Хобији нам пружају прилику да изразимо своју кретивност и дају нам осећај испуњености. Мој најдражи хоби је кување. Додуше, више волим да гледам друге како кувају и зато недељом пратим емисију једног врстног регионалног кувара, који увек спрема лепа јела. Једном сам, по рецепту из те емисије, испекла најукуснији бурек са сиром. Е да сам га сликала и ово што сам казала објавила, рецимо на Инстаграму, одмах би се јавили они вечити ловци на језичке грешке с коментарима како јела нису лепа него укусна, а да бурек може бити само са месом, пошто се онај са сиром зове сирница.

Још увек не могу да објасним неким људима да бурек у Србији може да буде са свим и свачим. Уосталом, и није толико битно са чим је док год је мастан и сластан. Врсног кувара не чини добар језик, већ добар рецепт.

Мада не би било лоше ни када бисмо имали рецепт за брзо учење језика. Кад се мало сконцентришем и замислим, рекла бих да то и није немогуће. Могли бисмо да помешамо мало правописа и граматике, да додамо прстохват језичке семантике и да зачинимо функционалним стиловима по избору. Онда да све то добро замутимо, испечемо и сервирамо људима, па да будемо и сити и писмени.

Аутор текста - Татјана Киждобрански

Глумица - Јадранка Селец 

Уредник и водитељ - Мирјана Блажић

 

Емисија Српски на српском емитује се током дана у следећим терминима - 04:55; 08:05; 11:55 и 22:30

Ово издање можете чути поново на таласима Првог програма Радио Београда у петак, 6. и 8. децембра.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво