Читај ми!

Културна дипломатија, мека моћ и брендирање идентитета

Поред професионалних дипломата, као представници државе у другим земљама појављују се и значајне личности из света културе, спорта или науке. Много је примера чувених књижевника, научника, уметника који су битно утицали на односе држава и та пракса постоји и данас. Могу ли се такви облици сарадње каналисати као званична стратегија? Који су домети културне дипломатије? Шта је „мека моћ“ и да ли смо изложени њеном деловању и када тога нисмо свесни? Каква је разлика између културне дипломатије и пропаганде? Колико Србија користи потенцијале културне дипломатије и како се брендира национални идентитет?

Гошћа емисије је Александра Колаковић, виша научна сарадница Института за политичке студије и координаторка серије трибина „Култура и дипломатија" коју организује Завод за проучавање културног развитка са циљем да се покрене дијалог и унапреди истраживање ове области.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво