Читај ми!

Нови напредак у борби за потомство

Свет је недавно обишла вест да су рођени близанци из ембриона замрзнутих још пре 30 година. Оне који се боре за потомство ова вест је свакако обрадовала. И за науку је то велики корак, али истовремено отвара и нека питања. О томе са генетичарем професором Миодрагом Стојковићем разговарао је Миша Стојиљковић.

На првој седници радне групе за превенцију и спречавање насиља у систему образовања и васпитања закључено је да се у наредном периоду размотре све могућности за болју превенцију, али и адекватнију примену закона, посебно у делу санкција. У питању јутра питамо вас како можемо да решимо насиље које се дешава у школама, а трпе га и ученици и наставници. 

Две пиротске породичне фирме закључиле уговоре о извозу на тржиште Ирака. Какве су шансе наших компаније за веће учешће на бискоисточном тржишту истраживао је Бранислав Јовичић.

Председник општине Чукарица, Срђан Коларић рећи ће нам колико ће нових радних места бити понуђено на Сајму запошљавања који ће бити одржан у згради општине Чукарица.

Биографски подаци, иако често различито тумачени, и помало нејасни, кажу да има 470 година од како се родила, а на данашњи дан пре 374 године, преминула, образована и интригантна песникиња племићког порекла, Цвијета Зузорић Пешони. По овој рачуници, дама о којој су певали готово сви видјенији песници Дубровачке Републике, Фиренце и Анконе, поживела је 96 година. О Цвијети - уметници и павиљону који је у њену част подигнут у Београду, Ружица Зоркић- Радичевић разговарала је са продуцентом павиљона Слободаном Саиловићем.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво