Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

На двадесет другом Светском првенству у Катару од данас се мењају термини утакмица. Одлучујући сусрети у такмичењу по групама играће се у исто време, од 16 и 20 часова. Прво нас очекује расплет у групи А, у директном дуелу за даљи пласман играју Еквадор и Сенегал. Еквадор је у бољој позицији, довољан му је и бод да би обезбедио осмину финала.У другом мечу ове групе играју Холандија и Катар, све сем убедљиве победе Холанђана било би велико изненађење.  

Од 20 часова следи одлука у групи Б. Иран и САД, такође у директном дуелу,  одлучују ко ће у осмину финала. У другом сусрету ове групе састају се Енглеска и Велс. И тако сваког дана по четири утакмице, у потрази за учесницима наредне фазе Светског такмичења. Наши репрезентативци, да подсетимо, одлучујућу утакмицу играју са Швајцарском 2. децембра, искрено се надамо да ћемо изабранике Драгана Стојковића и наше љубимце са зеленог тепиха моћи да гледамо и надаље у Катару. 

Наши репортери Милан Биговић и Дејан Николић јављаће се и данас са лица места, уз актуелне теме, отоврена питање, изјаве учесника Светског првенства, а чућемо и шта је речено на конференцији за медије, у сусрет наредној утакмици репрезентације Србије. Ружа Илић, менаџер за базичне спортове у Фудбалском савезу Србије једна је од учесница специјализоване мондијалске емисије, чућемо и фудбалског тренера Дејана Ђурђевића и његово виђење досадашњег тока шампионата планете.

Фифа је покренула дисциплински поступак против Хрватске због вређања голмана Канаде Милана Борјана, јављају светски медији. Поред увредљивих поклича на рачун његовог порекла ( породица Милана Борјана у Канаду је избегла из Хрватске) , навијачи су истицали пароле са натписима попут "Книн 95" и "Олуја 95",  јасно указујући на ратни злочин и прогон Срба 1995. године. Фифа је раније казнила Фудбалски савез Немачке са 10 хиљада швајцарских франака, јер није довела играче на конференцију за новинаре која је обавезна дан пре утакмице. Нажалост, и то је део `фолклора` на овако великим скуповима, ФИФА је најавила оштре казне за изгреднике и онима који су им то омогућили.

Од осталих спортских догађаја издвајамо: Јувентус је одржао ванредну седницу Управног одбора на којој је комплетно руководство ,на челу са Андреом Ањелијем и спортским директором Павелом Недведевим, поднело оставке. По извештајима тамошњих медија, до овога је дошло због афере која потреса италијански фудбал, након које је италијанско тужилаштво отворило истрагу због лажних финансијских извештаја. Српски центар Никола Јокић новим двоструким двоцифреним учинком био је најефикаснији играч меча и предводио Денвер у победи над Хјустоном са 129:113, а недостајале су му само две асистенције за нови троструки двоцифрен учинак.Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће на егзибиционом турниру "Светске тениске лиге", који ће бити одржан од 19. до 24. децембра у Дубаију. Жреб је одлучио да Ђоковић буде део екипе која ће носити име "соколови" и у којој ће играти Григор Димитров, Арина Сабаленка и Паула Бадоса. 

У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво