Хипердимензија душе

У вечерашњој емисији саговорник нам је књижевник Милован Шавија. Он говори о делу ''Живе душе у спиритуалној димензији'' Крис Харди. Когнитивни научник и бивши истраживач у Принстоновим лабораторијама за психофизичка истраживања, Крис Харди има докторат из етно-психологије. Провела је много година истражујући нелокалну свест кроз теорију система, теорију хаоса и сопствену теорију семантичких поља. Бавила се квантном физиком и космологијом. Ауторка је многих истраживачких радова и објављених књига, укључујући дела "ДНК богова" и "Света мрежа". Живи у Француској. Дело ''Живе душе у спиритуалној димензији'' бави се испитивањем способности наше свести да прелази између димензија, како у животу тако и после смрти, и могућностима комуникације са духовима. Крис Харди долази до закључка да сва бића постоје истовремено у материјалној димензији и у хипердимензији душе, и да ми током живота можемо приступити хипердимензији душе кроз повишена стања свести и снова.

Наш саговорник говори о томе како се сусрео са делом ''Живе душе у спиритуалној димензији''  и чиме га је оно привукло. Биће речи о томе шта му ова књига значи као читаоцу, али и као писцу, пошто му је она послужила као инспирација за настанак једног његовог дела.

Милован Шавија је студирао у Београду, где је стекао диплому грађевинског инжењера. Последње  две деценије живи у Канади. Објавио је књиге: "West Coast шљивовица", која представља збирку путописних есеја о Британској Колумбији;  "Путовања, путовања", која би се могла сматрати наставком прве књиге; "Романтичну повест ванкуверских Динараца", и књигу "Путовање у хипердимензију". Последњих година Милован Шавија бави се и есејистиком. Написао је преко педесет есеја који су објављивани на више портала, и у часопису за популаризацију науке ''Нова Галаксија''.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво