Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

У тренуцима када почиње прва специјализована емисија Радио Београда 1 посвећена Светском првенству у фудбалу, свечаном церемонијом на стадиону Ал Бајт стартује и званична церемонија отварања 22. светске смотре фудбала. Ово је први Светски шампионат на Блиском истоку и у арапским земљама, утакмице се први пут у историји играју током новембра и децембра месеца, а свечани чин отварања замишљен је у стилу подизања завесе као на Олимпијским играма. Од данас, сваког дана од 15 часова и 30 минута говорићемо о најважнијој споредној ствари на свету, наши репортери са Мондијала су Милан Биговић и Дејан Николић.

И чувени београдски џивџани врло добро знају да репрезентација Србије прву утакмицу на Мондијалу игра са селекцијом Бразила, тај дуго ишчекивани меч игра се 24. новембра у 20 часова по средњоевропском времену. Током прве емисије која прати дешавања у Катару, наши репортери испратиће чин отварања Светског првенства, које је замишљено по највећим стандардима. У истом термину, разговор са представницима медија имаће српски селектор Драган Стојковић Пикси и неко од играча машег државног тима, да би после тога орлови одржали и тренинг, после кога ће се знати и неки нови моменти везани за поставу наше селекције у првој утакмици.

Свакодневна емисија Радио Београда 1, која ће ићи у термину од 15 часова и 30 минута до 17 часова, замишљена је као преглед дешавања на највећем планетарном фудбалском окупљању. Изјаве, прилози, анализе, коментари, оцене људи из фудбалског света и оних који са спортом немају додирних тачака сем навијања, редовна јављања наших репортера, разговоре са репрезентативцима, нашим људима који долазе из разних крајева света да испрате Светско првенство. Биће ту и официјелне химне првенства, музика разних народа, како и доликује једној оваквој манифестацији на коју сви долазе са жељама да се лепо, фер и спортски надмећу или навијају. Напрасно, готово преко ноћи, Доха је постала препуна разиграног света, град који је ујутро деловао као кулисе за неки научно-фантастични филм, за свега неколико сати претворио се у карневал боја и звука. Хиљаде навијача преплавило је улице и подземну железницу. Наши репортери, поред осталог, искористили су време до почетка првенства да, поред спортских, ураде и рубрике из катарских посластичарница и ресторана, где су затекли и наше људе, попут тренера Небојше Вучковића.

Гост у студију Радио Београда 1 је Дејан Ђурђевић, познати фидбалски тренер, увек расположен за анализе фудсбалских дуела, захваљујући томе је и чест учесник емисија на нашем програму. Поред домаћих фудбалских клубова, током играчке каријере бавио се фудбалом и у Шведској и на Кипру, а као тренер је почо водећи са клупе јуниорску репрезентацију Србије до 17 година старости. Са њим ћемо причати о мечевима који предстоје нашој репрезентацији, о томе како играти против увек атрактивног Бразила, како са неугодним Кмаеруном, како узети бодове Швајцарској која, чињеница је, није виша она селекција од пре неколико година, можда би она могла бити наша виза за пласман у наредни круг такмичења.

И тако ћемо сваког дана, уз најлепше жеље фудбалској репрезентацији Србији, али и из поштовања према његовом величанству званом- фудбал. У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић.

 

Испред микрофона је Жељко Стефановић

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво