У славу књиге и дечје песме

Знате ли да се у Љубљани, у Савском насељу, налази Српска библиотека? Основали су је Момчило Станић и Дивна Обреновић, сада већ давне, 2004.године. Наредне, 2005. године, Библиотека „Михајло Пупин“ је и званично отворена. Идемо јој вечерас у госте. Наш домаћин биће Игор Соскић, библиотекар, благајник и организатор бројних догађаја у просторијама библиотеке који све те послове, са неколицином колега и другова, ради волонтерски.

Следи прича о Миграционо-сервисном центру ДИМАК који пружа помоћ, пре свега, повратницима из Немачке и стара се да њихова реинтеграција у српско друштво буде што успешнија. Партнери у раду су им Комесаријат за избеглице и Национална служба запошљавања.

У завршници, позваћемо вас да учествујете на фестивалу „Миња Субота". Фестивал је намењен деци из Србије и дијаспоре узраста до 14 година. Помоћ родитеља (или старијих пријатеља и другара), како би онлајн пријава била што успешнија, подразумева се. Финално вече је у Дечјем културном центру Београд, 8.новембра, на дан рођења Миње Суботе.

Уредница је Гордана Глигорић.

Избор музике: Снежана Станојевић
   
veceras.zajedno@rts.rs   

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво