Путин потписује споразум о приступању четири украјинске области Русији

У Кремљу се одржава церемонија потписивања докумената о примању Доњецке, Луганске, Херсонске и Запорошке области у састав Руске Федерације. Анексија омогућава Русији да 15 одсто украјинске територије, након референдума, третира као званичну руску територију и да их у складу с тим брани. За данас је заказана хитна седница Савета за националну безбедност и одбрану Украјине.

Председник Александар Вучић састао се са европарламентарцима Владимиром Билчиком и Матјажом Немецом, као и са изаслаником Владе Немачке за државе Западног Балкана Мануелом Сарацином. Вучић је поновио став и позицију Србије у погледу свих питања у региону. Председник је истакао да Србија остаје на европском путу, али као независна и суверена земља која сама доноси одлуке које се тичу њених државних и националних интереса.

Влада Србије је на данашњој седници "одмрзла" цену дуготрајног млека са 2,8 одсто млечне масти, која је до данас била ограничена на 128,99 динара. Продужава се и забрана извоза млека до 31. октобра. Нова највиша цена шећера биће 109,99 динара по килограму. Мења се и цена свежег пилећег меса, па ће килограм убудуће коштати 319 динара. Цене уља, брашна и свињског меса остају исте.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво