Читај ми!

Чувате ли своје срце?

Пошто је 29. септембар Светски дан срца, ова тема наметнула се сама од себе, али ћемо јој посветити посебну пажњу. Прво ћемо са слушаоцима разговарати на ту тему у редовној рубрици "Питање јутра", а потом ћемо у студију угостити проф. др Арсена Ристића, директора Клинике за кардиологију у Клиничком центру Србије. Говорићемо о значају превенције, здраве исхране, физичке активности, али и борби против стреса.

Један део програма посветићемо борби против говора мржње и дискримиације. Повод нам је Форум театар који је одржан у Културном центру Чукарица уз учешће младих из различитих друштвено осетљивих група, укључујући Роме, интерно расељена лица, избеглице, мигранте, и младе са смањеним могућностима.

У рубрици "5 минута за науку", коју емитујемо сваког четвртка, говорићемо о психолошким комплексима.

У Новом Саду који је ове године европска престоница културе почиње недеља примењене уметности и дизајн павиљон, па ћемо у програм укључити представника организације овог догађаја који ће нам укратко представити програм.

Разговараћемо и са Александаром Јањушевићем, дечјим писцем и организатором фестивала дечјег књижевног стваралаштва који се одржава у Крагујевцу. Он ће нам пренети шта је у плану за овогодишње издање фестивала.

Обележићемо и 20 година емисије „Бунт рок" на нашој телевизији. О две деценије рада и развоја ове емисије говориће нам Бранка Главоњић, ауторка емисије.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Пробудите се и овог јутра уз Радио Београд 1!

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво