Премијерка Ана Брнабић у Јапану

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу, девети пут је забрањено да посети Косово и Метохију. Требало је да отвори трг невино страдалој браћи Милић у Косовској Митровици и посети нападнутог српског младића Немању Митровића у болници у том граду. Петковић је рекао да неће одустати од посета и да му Приштина неће забрањивати да помаже српском народу у покрајини.

Председница Владе Ана Брнабић присуствовала је у Токију државној  Сахрани убијеног бившег јапанског премијера Шинза Абеа. Као великог пријатеља Србије, председник Александар Вучић одликовао је Абеа на Видовдан Орденом Републике Србије на ленти. Абе је посетио Србију 2018. године, и након тога, Јапан је одбио да гласа за чланство Косова у Унеску. Премијерка се у Токију састала са премијером Сингапура Ли Сјенлунгом. Главне теме разговора биле су - дигитализација јавне управе, модерно образовање, али и тренутна политичка ситуација у свету.  Премијерка ће се сутра састати с јапанским колегом Фумиом Кишидом, а разговараће и са министром за дигитализацију Таром Коном.

Украјина: У четири проруске области, данас је последњи дан гласања о припајању Русији. Најжешће борбе се воде у Донбасу. Дмитриј Медведев поручио да Русија има право да употреби нуклеарно оружје ако јој је угрожен опстанак. Због цурења гасовода у Балтичком мору, скочиле су цене тог енергента у Британији и Холандији.

У Србију је стигло више од 373 хиљаде доза четвороваленте вакцине против грипа. Дистрибуција те вакцине почиње данас и до краја недеље биће у свим заводима за јавно здравље. Из Фонда истичу да су програмом обавезне имунизације дефинисане категорије које могу да добију ову вакцину о трошку државе. То су труднице, старији од 65 година, деца старија од шест месеци, уколико имају тешка хронична обољења, здравствени радници, као и сви смештени и запослени у геронтолошким центрима и установама социјално-здравствене заштите.

Данас је Светски дан туризма. Србију је лане посетило 2 милиона и 590 хиљада туриста. Странаца је било нешто више од 870 хиљада. Домаћи туристи су најчешће посећивали бање, а више од 52 одсто страних туриста обишло је Београд. Највише ноћења остварили су туристи из Босне и Херцеговине, Турске и Русије. Најпосећеније манифестације лане су биле "Егзит" и "Бир фест" са више од 200 хиљада посетилаца, док је Гучу посетило око 23 хиљада људи.

Фудбалери Србије играће вечерас последњу утакмицу групне фазе у Лиги нација против Норвешке. Меч у Ослу преноси наша телевизија од 20.45 на Првом програму.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.
Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.
Продуцент Светлана Стевановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво