Читај ми!

Ковид 19 може да узрокује срчану слабост

У сусрет Светском дану срца 29. септембру, данас говоримо о кардиоваскуларним болестима као великом јавно-здравственом проблему и у свету, и у нашој земљи.  Болести срца и крвних судова водећи су узрок оболевања и умирања углавном код старијих људи, али не мимоилазе ни радно активну популацију. Због тога су те особе мање продуктивне и имају слабији квалитет живота, а и велики су терет здравственом систему.

Који су узроци настанка болести срца, на које факторе ризика можемо, а на које не можемо утицати  а да не оболимо? Да ли су Цовид и други вируси утицали на пораст броја оболелих од срчане слабости, да ли су те болести излечиве и да ли, ако се не препознају на време, могу трајно да оштете срчани мишић? 

О дијагностици, симптомима и промени лоших животних навика говори др Милица Вукићевић, специјалиста интерне медицине и субспецијализант кардиологије на Клиници за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Србије (УКЦС).

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво