Читај ми!

У Бриселу нова рунда дијалога Београда и Приштине

У Бриселу је у току нова рунда дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу, уз посредовање шефа европске дипломатије Ђузепа Бореља и специјалног представника за дијалог Мирослава Лајчака. За преговарачким столом су председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти. Претходно, Борељ се одвојено састао са Вучићем и Куртијем, а пред трилатерални састанак поручио је да очекује да оба лидера буду отворена и флексибилна како би се дошло до заједничког става. Уочи састанка са Борељом, Вучић је на Инстаграму написао да нада каквом-таквом решењу иако у то уопште не верује. У зграду Европске службе за спољне послове у Бриселу где се одржава дијалог, стигао је и амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар.

У Украјини се најтеже борбе и даље воде у Донбасу. У гранатирању Харкова, које су извршиле руске снаге, погинуло је најмање шест људи, саопштиле су локалне власти. Русија, пак, тврди да Украјинци гранатирају град Енергодар и Доњецк. Представник руског Министарства одбране саопштио је да би нуклеарка Запорожје могла да буде затворена ако украјинске снаге наставе да гранатирају зону електране, што Кијев демантује да чини. Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес у Лавову се састаје са председницима Украјине и Турске Володимиром Зеленским и Реџепом Тајипом Ердоганом.

Почиње 19. Београдски фестивал пива, који обележава три века пиварства у Србији. До краја недеље наступиће више од 50 музичара и извођача, међу којима Бајага и инструктори, Деца лоших музичара, Атомско склониште и Констракта. Фестивал ће бити подељен на две зоне. Прва зона биће испуњена програмима за све узрасте и улаз је бесплатан. Улаз у Концертну зону после 19.30 наплаћује се 590 динара, односно два пића.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво