Читај ми!

Прва медаља за Србију у Минхену

Армин Синанчевић је освојио прву медаљу за Србију на ЕП у Минхену, док је Асмир Колашинац морао да се у оваквој конкуренцији задовољи  осмим местом. Велика борба током целог финала водила се између тројице првопласираних. На крају славио је Хрват Михаљевић најбољим хицем који је остварио у последњој серији - 21.88.Наш Армин Синанчевић је до друге позиције стигао хицем из пете серије 21.39. Трећепласирани Чех Станек је добацио до 21.26 у трећој серији.

У финалу скока удаљ имаћемо две представнице- Милицу Гардашевић и Ивану Вулета. Милица  је у првој серији прескочила квалификациону норму. И сјајним скоком у првој серији од 6.83 прескочила је квалификациону норму и пласирала се у финале скока удаљ. Ивана Вулета је преступила у првој серији, потом је у другој скочила 6.53, да би најбољи скок имала у трећој серији када је доскочила на 6.67, што је било довољно за пласман у финале по резултату. У истој дисциплини, само за мушкарце, вечерас у 20.27 часова у финалу је Лазар Анић. од наших ће трчати и Милана Тирнанић, у полуфиналу на 100 метара. Такмичење су завршили Лука Трговчевић- 110 метара препоне и Бошко Кијановић у трци на 400 метара.

Борис Дробац , председник Пливаћког савеза Србије наш је саговорник у причи о Европском првенству које се одржава у Риму. Српски пливач Андреј Барна пласирао се у полуфинале  у дисциплини 50 метара слободним стилом, одржаће се данас у 18.24 часова. Барна је у квалификацијама заузео 14. место резултатом 22,23 секунде. Србија је у квалификацијама имала још два представника, која нису успела да се пласирају медју 16 најбољих у Европи, то су Нина Станисављевић. Давид Поповићи, румунски пливач српског порекла, постао је шампион Европе на 200 метара слободним стилом. Он је сјајно отпливао на шампионату континента у Риму оставивши конкуренте неколико метара иза, показавши изузетан таленат. Реч је о момку који има свега 17 година и од ког се тек очекују велика дела.  

Фудбалери Црвене звезде отпутовали су са аеродрома `Никола Тесла` чартер летом у Израел, где ће у среду одиграти прву утакмицу плеј-офа за Лигу шампиона против екипе Макабија из Хаифе. Тренер Дејан Станковић на пут је повео 23 играча који ће, како каже, урадити све да изборе што бољи резилтат пред реванш у Београду. На листи путника, из здравствених разлога, нема Милана Павкова. Некадашњи фудбалски репрезентативац Србије Игор Дуљај нови је тренер Телеоптика, филијале ФК Партизан. Дуљај ће на тој функцији наследити Алберта Нађа, који се прикључио стручном штабу новог тренера црно-белих Гордана Петрића. Дуљај је био помоћни тренер у стручном штабу Александра Станојевића, а доласком Илије Столице у клуб на почетку сезоне није био део система првог тима Партизана. О актуелној ситуацији у редовима црно-белих, који су и до прве победе после доста времена, пре неколико дана, дошли на једвите јаде, у дебелој судијској надокнади, разговарамо са бившим асом црно-белих и фудбалским тренером Дарком Тешовићем. 

У данашњем `Спортском журналу` чућете и друге актуелности из света домаћег и међународног спорта. Слушајте данас оно о чему ћете сутра бити у прилици да читате у штампи. У реализацији емисије учествују чланови Спортске рубрике Радио Београда 1.

 

Испред микрофона је Жељко Стефановић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво