Комеморација на Цетињу

У Владином дому на Цетињу одржана је комеморативна седница поводом масовног убиства које се догодило пре два дана. Комеморација је почела минутом ћутања, а поручено је да Цетиње није само у туговању, већ да тугује цела Црна Гора. Градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић нагласио је да је трагедија незапамћених размера све оставила у шоку. У пуцњави која се догодила у петак у цетињском насељу Медовина, убијено је 11 особа, међу којима двоје деце, и нападач Вук Бориловић. Рањено је 6 људи, од којих је једна особа у тешком стању и налази се на интензивној нези Клиничког центра Црне Горе. Сахрана већине жртава је данас по подне. У Црној Гори је проглашена тродневна жалост.

У Египту је најмање 40 људи погинуло, а 45 је повређено у пожару у цркви Або Сефеин у провинцији Гиза, преноси Ројтерс. Ватрогасци са четири возила покушавају да обуздају ватрену стихију и спусте температуру како се пожар још више не би проширио због велике количине дрвета у цркви. До пожара је дошло највероватније због неисправних инсталација, када се око 5.000 верника окупило на миси, након чега је настао стампедо. Председник Египта Абдел Фатах ел Сиси позвао је све релевантне службе да хитно предузму све неопходне мере.

Борбе у Украјини и даље су најтеже у Доњецкој области. Према наводима руских снага, украјинске снаге изводе све снажније артиљеријске нападе на Херсон и околину, као и на неколико насељених места у Донбасу. Кијев је поново оптужио Москву за угрожавање безбедности нуклеарне електране Запорожје, док Русија тврди да стабилност рада постројења зависи искључиво од украјинских ракетних напада. Први брод са житом који је кренуо из одблокираних црноморских лука приближава се сиријској луци Тартус.

Протест пољопривредника настављен је у више места у Србији. Они захтевају да откупна цена сунцокрета буде 700 евра по тони, да им се укину акцизе на гориво на количину до 100 литара по хектару и ограниче трговачке марже на сунцокретово уље. Ратари кажу да неће одустати од протеста до испуњења захтева. Влада је испунила захтев да се укине забрана извоза уља и понудила цену од 535 евра по тони сунцокрета.

Сваког августа, већ 13 година у недељи када је јубилеј славне Церске битке, прве победе савезника у Великом рату, у Шапцу се одржава Церски марш. Ове године, од Шапца до Текериша, кренула је колона са око хиљаду и по учесника. Да се поклоне сенима славних предака у километарској колони на путу до Цера дугом 35 километара је више генерација из свих крајева Србије и окружења. Очекује се да учесници марша на одредиште стигну око 16 сати.

Вечерас се завршава 28-ми Нишвил џез фестивал. Наступиће двоструки  добитници Гремија - амерички састав "Јелоу џекит" и син легендарног Боба Марлија, Џулијан.

У наставку шестог кола фудбалске Суперлиге од 19 часова у Лучанима ће играти Младост и Радник, а у Суботици Спартак и Јавор. Од 19 и 30 у Новом Саду ће се састати Младост и Партизан. Црвена звезда је синоћ победила Вождовац са 4:0 и задржала максималан учинак у домаћем првенству.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Марица Сердар и Ненад Селаковић



Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво