Почињу консултације о новој Влади

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће током дана почети консултације у оквиру Српске напредне странке у вези са мандатаром и новом Владом Србије. Консултације у оквиру СНС-а трајаће два дана, после чега ће уследити и консултације са осталим партијама, рекла је Брнабићева у Лапову, где је присуствовала отварању другог логистичког центра компаније Лидл Србија у ком ће бити запослено 250 људи. Истакла је да Немачке компаније у Србији запошљавају више од 76 хиљада људи и да је та земља наш највећи спољнотрговински партнер.

Важно је да Србија афирмише став по питању Косова и Метохије кроз разговоре са онима који подржавају наш територијални инегритет, као и са представницима држава које су признале независност такозваног Косова, изјавио је шеф дипломатије Никола Селаковић у Боготи, где је, у својству специјалног изасланика председника Србије, присуствовао инаугурацији првог левичарског председника Колумбије, Густава Петра. Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић изјавио је како се Србија определила да се за очување територијалног интегритета бори превасходно на правно-политичком плану.

Израел је отворио граничне прелазе у појасу Газе, за превоз горива и хуманитарне помоћи, после прекида ватре са естремистичком групом Палестински исламски џихад, а војни званичници најављују да ће прелази за пешаке бити отворени сутра уколико примирје буде поштовано. Најмање 44 особе, укључујући 15-оро деце, погинуле су током нешто више од два дана борби, које су почеле када је у израелском нападу дроном ликвидиран високо рангирани командант палестинске милитантне организације.

Русија очекује да ће западне земље искористити утицај на украјинске власти како би окончале гранатирање нуклеарне електране у Запорожју, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Према његовим речима, украјинско ракетирање нуклеарне електране изузетно је опасно јер може да доведе до разорних последица по целу Европу. Начелник војно-цивилне администрације Запорошке области Јевгениј Балицки претходно је изјавио да је постројење у Запорожју наставило нормално да ради. Кијев и Москва оптужују се међусобно за гађање нуклеарне електране у Запорожју током викенда.

Четвородневни кинески војни маневри код обала Тајвана завршени су јуче, али су почеле нове вежбе на мору и небу око тог острва. Министарство спољних послова саопштило је да је Тајван део Кине и да Пекинг изводи војне вежбе "на сопственој територији" на отворен, транспарентан и професионалан начин. Тајпеј оцењује да Пекинг и даље намерно изазива кризу и континуирано провоцира. Претходно је наведено да се ваздушни саобраћај враћа у редован режим.

Глумац Џон Малкович гост је Зајечарског културног лета и вечерас ће, у пратњи Оркестра Бечке академије и Вроцлавског барокног оркестра вечерас на Феликс Ромулијани извести музичко-сценски спектакл "Паклена комедија - исповести серијског убице".

На програму је последња утакмица петог кола фудбалске Суперлиге. Од 19 часова састају се Јавор и Младост ГАТ.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Марица Сердар и Реља Трајковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво