Читај ми!

Члан библиотеке у летњем периоду

Волонтерски кампови могу бити одлична алтернатива за активно летовање и младе жељне путовања и упознавања других земаља, народа и култура. Иако нису много присутни у медијима, посредством Младих истраживача, кампови широм света доступни су младима из Србије. Како искористити ову могућност, волонтирати и летовати у земљи и иностранству питаћемо Александра Ристића, асистент координатора Младих истраживача Србије.

Библиотека града Београда на рафовима и полицама има бар по једну књигу за сваког Београђанина. Више од два милиона књига у матичној библиотеци и општинским огранцима чека потенцијалне читаоце. Иако смо у времену дигиталних изазова, мирис папирних  страница не губи на привлачности. У летњим месецима и даље се највише траже љубићи и трилери. Пандемија је медјутим високо рангирала и књиге из медицине. Ко су најчешћи посетиоци и за шта се интересују чланови библиотеке у летњем периоду, о томе разговарамо са Татјаном Александров из Библиотеке града Београда.

Вирус у јулу, а није корона, збуњује многе пацијенте. Слични симптоми подразумевају ковид протокол који оболелима компликује лечење. Зашто се овог лета повећао број нековид респираторних инфекција, какве су природе и како се лече питамо др Анђелу Ратковић из Дома здравља Стари град.

Водимо вас и у Књажевац где Радио Београд 2 традиционално окупља младе песнике у оквиру манифестације Тимочка лира.

Уредник и водитељ Ана Томашевић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво