Читај ми!

Врућина против фудбала

Утакмица Младост Лучани - Црвена звезда, која је требало да се игра сутра увече од 19 часова, померена је - на захтев клубова - због великих врућина за недељу вече, први судијски звиждук чуће се тек у 21 час. То је потврдила и Заједница фудбалских клубова Србије, одлуку је донео директор такмичења Александар Пивић, због временских услова који не погодују спортистима на зеленом тепиху. Зашто и само баш та утакмица, а не и остале - питање је о коме ваља размислити. 40 сутрашњих степени, најављених за већи део Србије, сигурно неће пријати ни осталим фудбалерима, не само првотимцима Младости и Звезде.

Уколико не буде још неких одлагања, што теоретски није немогуће, вечерас од 20 часова у трећем колу новог шампионата играју Јавор и Нови Пазар, сутра од 21 састају се Партизан-ТСЦ и Радник-Раднички Крагујевац, док се у недељу, сем меча у Лучанима, у исто време, играју и утакмице Војводина-Спартак и Вождовац-Младост ГАТ, док би од 19 часова требало да играју Чукарички и Напредак. Чућемо и изјаве Илије Столице, тренера Партизана, уочи дуела са екипом из Бачке Тополе, односно шефа струке Црвене звезде Дејана Станковића, поводом стоте победе коју је остварио са својим играчима. Иначе, Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије забранила је Партизану регистрацију нових играча свих узраста у трајању од три месеца зато што клуб из Хумске није платио Црвеној звезди скоро 6,8 милиона динара за разбијене столице на стадиону "Рајко Митић" на два "вечита дербија". Партизан је због понашања својих навијача у 167. "вечитом дербију" морао да на име накнаде штете Црвеној звезди да исплати 2.102.006 динара,али то до данас није учинио.

Ту су и ођеци првих овогодишњих излазака наших клубова у Европу- Чукарички је убедљиво савладао у гостима ривала из Лукесмбурга, док је нишки Раднички ремизирао на гостовању у Малти, што оба наша клуба оставља у игри за наредна кола, где их, према плану и програму, очекују Твенте, односно Волфсбергер. У односу на иначе младу ватерполу селекцију Србије, на пут у Стразбур отишла је још млађа постава, како би играла на завршном турниру Светске лиге. Момци су полетели данас, стигли на одредиште и већ од 18 часова играће први меч са селекцијом Црне Горе, све то у истом дану. Сутра се састају са Шпанијом, прексутра са Аустралијом. Пренос данашње утакмице је на Првом телевизијском каналу Медијског јавног сервиса. 

Говорићемо и данас о великом успеху младих рукометаша Србије који су освојили бронзану медаљу на Светском првенству. Селектор наше репрезентације Ђорђе Теодоровић издваја тренутке који су обележили овај шампионат, најсветлије тренутке својих изабраника и оних када фортуна није баш била на њиховој страни. На крају баладе, одличан резултат, па када се томе додају такође бронзане медаље на Медитеранским играма две наше селекције, женске и мушке, стварно имамо пријатну обавезу да још мало послушамо поносног селектора, који је са овом селекцијом већ три године. 

Владимир Шакотић испричаће нам како се одвија меморијални шаховски турнир Светозар Глигорић, посвећен легендарном велемајстору, омиљеном у земљи и свету, новинару, музичару, освајачу Златног микрофона наше куће, у којој је оставио значајан траг. Глигорић је и данас јединица мере у нашем шаху, сви би волели да достигну макар део његових успеха и каријере, отуда и велико интересовање за учешће на турниру који се дешава у нашем главном граду.

О домаћим и међународним вестима из света спорта можете слушати  у данашњем Спортском журналу. Оно што чујете данас, тек сутра ћете моћи да читате на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују Дарко Милосављевић, Александар Радовић, Милан Биговић и Милош Панић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво