Вучић: још 100 милиона евра у наменску индустрију

На брани на гружанском језеру одржана је показно-тактичка вежба Министарства унутрашњих послова "Гружа 2022". Учестовало је више од 210 припадника жандармерије. Приказане су тактике и вештине српске полиције и садејство снага са копна, воде и ваздуха. Председник Александар Вучић обишао је после вежбе техничко-тактички збор припадника Жандармерије, којима је поручио како ће држава настојати да у наредном периоду повећа њихова примања, да је задовољан спремношћу Жандармерије и најавио улагања још 100 милиона евра у нашу наменску индустрију.

Евродизел се од данас у 15 часова, продаје по цени од највише 215 динара за литар, а бензин европремијум БМБ 95 за највише 192 динара за литар. Евродизел ће тако појефтинити за 3, а бензин за 7 динара по литру.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу допутовао је у Истанбул, где ће заједно са својим турским колегом Хулусијем Акаром и украјинским министром инфраструктуре Олександром Кубраковим потписати споразум о успостављању коридора за извоз пољопривредних производа из Украјине преко Црног мора. Церемонија потписивања биће одржана у 16.30 по локалном времену, у канцеларији турског председника Реџепа Тајипа Ердогана у палати Долмабахче у Истанбулу. Потписивању ће присуствовати и турски председник и генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш.  Истовремно, настављени су сукоби у Украјини. На источном и јужном ратном фронту нападају и једна и друга страна. Русија је ажурирала списак "непријатељских" земаља", на који су додате Грчка, Данска, Словенија, Хрватска и Словачка.

Првостепеном пресудом Вишег суда у Београду Зоран Марјановић је осуђен на 40 година затвора. Он је оптужен за тешко убиство супруге Јелене Марјановић 2. априла 2016. године у Борчи. На првостепену пресуду и одбрана и тужилаштво имају право жалбе Апелационом суду у Београду, који ће донети правоснажну пресуду.

Виши суд у Београду ослободио је Катарину Ребрачу од оптужби да је злоупотребом Фонда за превенцију рака дојке, са сарадницама противправно присвојила више од 22 милиона динара које су уплаћивали грађани и донатори.  Суд је такође ослободио и њене сараднице Слађану Мироњу и Мирјану Христић.

У Стразбуру почиње завршни турнир Светске лиге ватерполиста. Репрезентација Србије наступа у подмлађеном саставу, а први ривал је Црна Гора од 18 часова. Директан пренос је на Првом програму наше телевизије.

На подручју Србије је веома топло. Објављен је црвени метео-аларм. Данас до 38 степени, сутра и више од 40. На снази је, због дуготрајне суше и високе температуре, највиши степен упозорења на пожаре. У Европи и региону ватрогасци се боре са ватреном стихијом. Више од хиљаду ватрогасаца, полицајаца и војника бори се против пожара на северозападу Словеније, на самој граници са Италијом која такође букти. Ватрена стихија је захватила 2 хиљаде хектара. Помоћ је упутила и Србија - два хеликоптера и 13 припадника МУП-а. У Босни и Херцеговини ватрогасци се још гасе пожар на Чврсници у Парку природе Блидиње.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Тина Амић и Владимир Михајловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво