Читај ми!

На границама гужве

Почео је први велики туристички талас, па је појачан саобраћај на путевима у Србији и на граничним прелазима. Тренутно су најдужа задржавања на прелазима Прешево са Северном Македонијом и Хоргош са Мађарском.

На целој територији општине Осечина нема струје, пошто је гром оштетио главни далековод. Екипе ваљевске Електродистрибуције су на терену и покушавају да оспособе електро -мрежу.

У насељу "Макова седмица" на периферији Суботице јутрос се догодио оружани обрачун међу мигрантима, а према првим информацијама једна особа је страдала, а шест миграната је тешко повређено. Они су збринути у суботичкој болници, а међу њима је и 16-годишња девојчица која је животно угрожена. Полиција је блокирала прилазе шуми где се обрачун догодио. На лицу места су јаке снаге Жандармерије.

У Украјини одјекују експлозије у граду Николајеву. Настављене су борбе за Лисичанск, стратешки важан град на фронту у Луганску. Украјинска војска наставила је да гранатира подручје Доњецка. Кијев тврди да је Русија појачала ракетне нападе и да гађа цивилне циљеве далеко од линије фронта. Москва понавља да гађа само војне мете.

У Братунцу се обележава 30 година од страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу, а парастос за 3.267 убијених Срба служио је патријарх Порфирије. После парастоса положено је цвеће и одата почаст жртвама код Спомен-крста на гробљу у Братунцу подигнутог у част свих погинулих српских цивила и бораца из регије Бирач. Јутрос је у Храму Успења Пресвете Богородице, у присуству великог броја верника, литургију служио патријарх Порфирије уз саслужење митрополита дабробосанског Хризостома, архијереја и свештенства.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је до сада подељена 121.000 бесплатних ваучера за одмор у Србији, од укупно 200.000 и да се пријавило 65.000 пензионера и 37.000 незапослених лица. Мали је рекао да је додела бесплатних ваучера такође и подршка туризму у Србији и нагласио да су хотели пуни. Навео је да је у првих пет месеци ове године 70 одсто туриста више него лане и да је то огроман прилив за српски туризам.

На Савској променади у Београду одржава се први фестивал јагодичастог и бобичастог воћа. Манифестацију је отворио министар пољопривреде Бранислав Недимовић. Он је истакао да су прошле године малина, боровница, купина и јагода донели профит од пола милијарде евра и додао да углавном сва производња тог воћа иде у извоз.

Одбојкашице Србије пласирале су се на финални турнир Лиге нација, пошто су савладале Канаду са 3:1. Последњи меч групне фазе наше одбојкашице играће против Јапана. Утакмица у Калгарију почиње у 1 сат после поноћи.

Златне медаље на Медитеранским играма у Алжиру освојили су боксер Владимир Мирончиков, атлетичарка Милица Гардашевић у скоку у даљ, Дамир Микец у гађању ваздушним пиштољем. Сребрну медаљу освојила је Теодора Вукојевић у гађању ваздушном пушком, а џудиста Александар Кукољ бронзу. Србија је на играма освојила укупно 21 медаљу од тога 10 златних.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво