Читај ми!

Законом уредити рекламирање коцкарница 

Истраживања у нашој земљи показују да током последњих година коцкање постаје све популарније међу адолесцентима. То и не чуди, с обзиром на то да су генерације деце школског узраста често изложене садржајима који подржавају ову штетну забаву. Рекламирање кладионица и коцкарница у Србији је узело маха. У последње време кладионице популаризују познате личности и инфлуенсери са друштвених мрежа, а многи од њих јесу узори дела младе популације. Зашто ова област није уређена код нас, попут рекламирања алкохолних пића, питање је које постављају и родитељи и стручњаци за болести зависности.

Друштво психолога Србије упутило је апел којим се осуђује рекламирање коцкарница и покреће иницијатива за законске рестрикције у вези са таквим рекламама, а предлаже се и забрана отварања коцкарница близу школа. О томе разговарамо са Тамаром Џамоња Игњатовић, професорком на одељењу психологије Филозофског факултета у Београду и председницом Друштва психолога Србије..

Пројекат - "Шта је род", који заједнички реализују Француски институт у Србији, Институт за филозофију и друштвену теорију, Факултет за медије и комуникације и Трећи програм Радио Београда, кроз серију дебата разматра теоријска, али и практична питања у домену рода. У петак су се, учесници друге трибине у низу, фокусирали на изазове у вези са идентитетом, као и на појаву проширења демократске логике у питањима рода. Да ли постоји равноправност? Шта нас чини не/слободнима у исказивању нашег сексуалног и родног идентитета? О савременом свету и путу актуелних друштвених промена, када је реч о питањима родног идентитета, разговарамо са Селеном Радовић из Института за социолошка истраживања и једном од учесница поменуте дебате.

Од 11 часова, као и сваког првог понедељка у месецу, слушамо критике, похвале и мишљења слушалаца Радио Београда 1 о нашем програму.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво