Читај ми!

Вићенца без премца

Данас су у сали Скупштине проглашени победници Кампа Лесковац 2022. РТС Кроса, у присуству министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића, градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и идејног творца РТС Кроса Стевана Ковачевића. За волонтера године за 2022. годину проглашена је Јелена Јовановић, професор књижевности и докторанд Филолошког факутета у Београду, док је за најбољег организатора кроса РТС-а у дијаспори проглашен округ Вићенца. На овој фотографији, снимљеној данас у граду на Ветерници, налае се Јелена Јовановић, њена екипа из Вићенце и новинари Радио Београда 1  Слободан Малетић и Милош Панић.

Ватерполо репрезентација Србије заустављена је у четвртфиналу Светског првенства у Будимпешти, Хрватска је однела победу - 14:12. "Делфини" су током читавог меча јурили предност ривала, који заслужено иде у борбу за медаље. Црна Гора се, пак, састаје са Србијом у разигравању од петог до осмог места. Из Будимпеште нам се и данас јавља колега Милан Биговић, уз разговоре са нашим репрезентативцима. 

Из кошарке - Данило Анђушић потписао је двогодишњи уговор са Партизаном, док се шампион Црвена звезда званично опростио од тренера Дејана Радоњића који је потписао за Панатинаикос из Атине. Кошарка репрезентација Србије, предвођена Немањом Бјелицом и Бобијем Марјановићем, гостује Летонији у квалификацијама за Светско првенство 2023. године Ова утакмица игра се од 18 часова и 30 минута.

Освајач бронзане медаље са Олимпијских игара у Токију 2020, Миленко Себић, освојио је златну медаљу на 19. Медитеранским играма у Орану у дисциплини ваздушна пушка. У финалном делу такмичења, Миленко је показао класу и победио конкурента из Хрватске Мирана Маричића са 17:15. Огњен Илић на истом такмичењу освојио је бронзану медаљу у бициклизму, дисциплина хронометар. На овим играма у Алжиру такмичиће се и женска репрезентација Србије у баскету 3 на 3, па разговарамо са чланицом нашег државног тима Иваном Цураковић, младом дамом рођеном у Србобраном, која иза себе већ има и интернационално кошаркашко искуство. 

Шпански тенисер Роберто Баутиста Агут саопштио је да се повлачи са Вимблдона, пошто је позитиван на коронавирус.  Он је трећи тенисер на Вимблдону који се повукао због коронавируса, после Марина Чилића и Матеа Беретинија.  Српски тенисер Филип Крајиновић играо је против Ника Кирјоса дуел другог кола Вимблдона и није се баш прославио, Аустралијанац је током целог меча био бољи. Сутра један од против другог играју Ђковић и Кецмановић, то је - нажалост - била воља жреба.

О овим и другим вестима из домаћег и међународног спорта можете слушати  у `Спортском журналу`. Послушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују Иван Петровић, Љубинка Добриловић и Снежана Пантовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво