Читај ми!

Самит лидера Европске Уније и Западног Балкана у Бриселу

У Бриселу се одржава самит лидера Европске Уније и Западног Балкана. Према најавама на столу су нова политика проширења, а у њој идеја да се и пре стицања чланства земљама кандидатима омогући приступ средствима Уније. Биће речи и о последицама рата у Украјини на регион, као и о снабдевању енергијом и храном. Пред лидерима ЕУ и Западног Балкана у Бриселу разговараће се и о постепеном фазном приступању.

Председник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Северне Македоније, Еди Рама и Димитар Ковачевски,  учествују на самиту Европска унија - Западни Балкан у Бриселу. О томе разговарамо са председником Центра за спољну политику Драганом Ђукановићем.

У наставку емисије о ефектима светске економске и енергетске кризе на српску привреду.

Од 1. јануара најављено је повећање пензија, минималца и плата у јавном сектору. Очекује се да просечна плата у марту 2023. буде већа од 710 евра. Истовремено са овом најавом стигла је и вест да је инфлација у мају била двоцифрена први пут после неколико година. Она сада износи 10.4 одсто. Учешће нашег јавног дуга у бруто домаћем производу је 52,1 одсто а очекивања су да стопа раста БДП у другом кварталу износи 3,7 одсто.

Како ће се због сукоба у Украјини кретати прилике у нашој привреди?

Гост емисије је Никола Ранковић, економиста из Привредне коморе Србије.

Уредник: Оливера Симић Милошевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво