Читај ми!

Катастар и даље недоступан грађанима, да ли су подаци о имовини заштићени

Од понедељка је, после шест дана блокаде, појединим државним институцијама поново омогућен приступ подацима Републичког геодетског завода. Како је саопштено, катастар је био суочен са хакерским нападом због којег је цео информациони систем морао да буде закључан. Док из министарства грађевинарства тврде да су сви подаци Геодетског завода заштићени, из Адвокатске коморе Србије изражавају забринутост због проблема у раду РГЗ коме је поверено вођење евиденције о правима на непокретност. О узроцима и могућим последицама прекида у раду информационог система катастра разговарамо са стручњаком за сајбер безбедност Владимиром Радуновићем.

Због "закључавања" катастра претходних дана су отежано радили јавни бележници, агенције за некретнине, геодетски бирои и друге организације и појединци који се баве изградњом и прометом непокретности. Колика је штета направљена питамо
консултаната у области непокретности Милића Ђоковића.

У трећем циклусу програма Свет какав желиш  одлучено је да се подржи пет пројеката из пет локалних заједница који унапређују квалитет живота и подстичу решавање изазова са којима се заједница суочава и у оквиру којих делују. Укупан износ за реализацију износи 2,5 милиона динара, а примена пројеката биће завршена у октобру 2022. У данашњем Магазину представићемо саМАМАма, иницијативу о правима на квалитетну услугу и негу породиља који реализује СтартХуб из Косјерића и пројекат удружења Примењена физика и електроника И-Робот којим ће се опремити летњи кампови вештачке интелигенције и роботике у Тршићу.

Са вама, Јелена Видић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво