Читај ми!

Јокић предводи `орлове`

Српски кошаркаш из редова Денвера Никола Јокић, потврдио је селектору Светиславу Пешићу да ће поново наступати за репрезентацију Србије, ова вест је истински обрадовала љубитеље кошарке у нашој земљи. Двоструки узастопни МВП НБА лиге, рекао је селектору да ће му бити на располагању, онолико колико правила буду дозволила. "Оно што је извесно, то је да НБА играчи имају ограничење када је у питању максималан број дана које могу провести са националним тимом током једног лета. У складу са тим ограничењима, учешће у репрезентативним акцијама везаним за Европско првенство, односно квалификациони прозор у августу је потврдио Никола Јокић, који ће од првог дана када то НБА правила буду дозвољавала бити са националним тимом", разјаснио је директор нашег државног тима Драган Тарлаћ. Што се тиче Богдановића - ту је мрка капа, његова здравстевна сутуација је таква да захтева стрпљење.

Време је да се сведу рачуни - прокоментарисао је председник Републике Србије Александар Вучић бројке о државним давањима и дуговањима Црвене звезде и Партизана. Њих је у јавности изнео министар финансија Синиша Мали, истакавши да вечити ривали дугују огромне цифре на име пореза, због чега трпи буџет Републике Србије. КК Црвена звезда огласио се саопштењем у коме моли да их не стављају у исти кош са комшијама. Партизана је, невезано за ову тему, обрадовала вест да ће нови спортски комплекс који се отвара у Фуенлабради добити име по Партизану, који је управо у том шпанском граду освојио титулу у Евролиги 1992. године. О овим и другим темама, разговараћемо са кошаркашким експертом Владимиром Кузмановићем.

Женска одбојкашка репрезентација Србије поражена је од Италије у првој утакмици другог турнира Лиге нација, резултатом 3-1, иако је први сет решила у своју корист. То је други пораз наших девојака у овом такмичењу, уз три добијена меча- ето досадашњег скора. Наредни ривал биће им селекција Северне Кореје у четвртак од 20 часова. Чућемо утиске Ане Бјелица и Слађане Мирковић. С друге стране, на припремама женска медитеранска репрезентациај у овом спорту, и то у Врњачкој Бањи, где ће радити закључно са 19. јуном. О току припрема говоре нам селекторка Маријана Боричић, као и играчице Рада Перовић, Миња Осмајић и Вања Савић. 

Из фудбала - у Ниону су извучени парови уводних кола квалификација за европска такмичења. У другом колу Лиге Европе Партизан би могао имати некога од екипа из двомеча Мидтјиленд-АЕК Ларнака, односно Динамо Кијев-Фенербахче. Играчи Чукаричког састаће се са екипом Расинг Унион из Луксембурга у другом колу квалификација за Лигу конференција. Ривал Радничком из Ниша у другом колу квалификација биће бољи из дуела између Гзире са Малте и Атлетика из Андоре. ФК Партизан добио је прво појачање за нову сезону, међу црно-беле вратио се Златан Шеховић, који је претходно играо у Израелу. 

Још се лицитира ко ће у такмичењу Прве лиге Србије заменити екипу Жаркова, образложење је да то мора да буде онај ко има најбољу инфраструктуру или у преводу- ко понуди највише пара. Преминуо је Борут Басин, некадашња звезда Олимпије и југословенске репрезентације. Време рвања- назив је кампање уочи светског шампионата који ће почети 10. септембра у Београду. О овим и другим вестима из домаћег и међународног спорта- слушајте током поподнева на програму Радио Београда 1. У реализацији емисије учествују и Дарко Милосављевић и Бојана Туфегџић.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво