Да ли имате, нешто да пријавите?

Ускоро почиње сезона летњих годишњих одмора. Један део наших грађана пожелеће да их проведе на одредиштима која се налазе ван наше државе. Потребе сваког од нас су различите и свако на свој начин схвата шта спада у личне ствари. Како би избегли непријатности при повратку са путовања из иностранства, Слободан Томић из сектора за царинске послове, објасниће нам шта би требало да пријавимо царинику, при изласку из земље.

После две године пандемије, туристи из Бугарске поново масовно долазе у пиротски крај. Бранислав Јовичић је сазнао шта највише купују, где одседају, шта посећују и како се то одражава на локалну економију.

Бесповратна средстава за куповину куће, која даје министарство за бригу о селу, до сада је добило 19 породица на територији Сремске Митровице. Међу младим брачним паровима су породице које су одлучиле да се из града преселе у село, а са њима је разговарао Ненад Томашевић.

Прошлог четвртка почела је са радом бесплатна онлајн едукативна платформа, која је настала као резултат Међународног пројекта финансираног од стране Европске комисије у оквиру Ерасмус+ програма - МИЛК-ед. Шта ова платформа пружа пољопривредницима и стручњацима, када је реч о производњи млека, рећи ће нам професор Ксенија Чобановић, са Департмана за сточарство, Пољопривредног факултета у Новом Саду.

Истраживачи чувеног средњовековног града Козник, чији се остаци налазе на територијама Александровца и Бруса, недавно су открили ђонове кожних ципела, који су успели да остану сачувани вековима у једном од бунара цитаделе. О овом открићу разговарамо са Дејаном Булићем, археологом Историјског института у Београду, уједно и руководиоцем археолошких истраживања Козника.

После две године паузе данас у Београду почиње 17. Дечији позоришни фестивал „Позориште звездариште". Које ће представе бити изведене на овом фестивалу, рећи ће нам Оливера Викторовић идејни творац и чланица савета и жирија фестивала.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво