Рачунајте на пензионере и старије од 65 плус

У нашој земљи живи милион и 700 хиљада пензионера и 136 хиљада особа старијих од 65 година које никада нису стекле право на пензију. Какав је положај старијих житеља Србије, који су њихови проблеми и има ли могућности да им пензије буду веће и да прате раст зарада? Одговоре ћемо потражити од председника Савеза пензионера Србије проф. др Андреје Савића.

У рубрици за здравље ћемо говорити о меланому, једном од најзлоћуднијих облика рака коже који је потпуно излечив, уколико се открије на време. О симптомима, дијагностици и лечењу овог тумора, разговараћемо са дерматовенерологом проф. др Лидијом Кандолф Секуловић.

А један од пацијената Саво Пилиповић који годинама живи са меланомом, недавно је издао књигу „Све што нисте знали о меланому и политици". Реч је о сећању на дане када се и како  разболео и лечио, који људи су му помагали и како је захваљујући клиничкој студији у Немачкој остао жив и основао Удружење пацијената оболелих од меланома.

Минуте за културу смо резервисли за велики јубилеј Градског музеја у Вршцу. Ове године обележава 140 година постојања и тим поводом недавно је отворена изложба посвећена оснивачу те установе Феликсу Милекеру. О поставци, јубилеју и 80-тогодишњици од смрти Феликса Милекера говориће директорка Градског музеја у Вршцу Ивана Ранимиров.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - Фото/Покрет трећег доба Србије

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво