Читај ми!

У Србији од синоћ три тешке саобраћајне несреће

У Србији су се од синоћ догодиле три тешке саобраћајне несреће, у којима је страдало четворо људи. На путу Крушевац-Александровац, код места Лукавац, погинуле су две особе, а три су повређене у удесу путничког и теретног возила. У Владичином Хану код тунела Манајле пронађено је тело женске особе у Јужној Морави, а за другом девојком се трага, након што је аутомобил у којем су се налазиле слетео у реку. Две особе су спасене. Код места Кусадак, на путу Смедеревска Паланка - Младеновац, у судару два возила страдао је двадесетотогодишњи младић, а повређено је двоје деце и једна девојка. До несреће је дошло када је једно возило прешло у супротну траку. Возач тог аутомобила, 39-тогодишњи М.К. из Младеновца, ухапшен је под сумњом да је управљао возилом под дејством алкохола.

У Србији је и даље неповољна епидемијска ситуација. Први случај омиркона потврђен је крајем децембра, а од тада до данас убрзано расте број новооболелих и недељама је петоцифрен. Све је више заражених међу здравственим радницима, али и међу децом. Преовладава омикрон сој корона вируса који даје лакше клиничке слике, али лекари ипак апелују на поштовање епидемиолошких мера и на вакцинацију.

Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије на предстојећим парламентарним изборима излазе са посебним листама. Председник СНС-а Александар Вучић рекао је да је иза те две странке десет година успешне сарадње, и да су се на састанку договорили да после избора наставе да раде заједно и на нивоу владе Србије и у Граду Београду. Председник СПС-а Ивица Дачић је рекао да ако је Вучић председнички кандидат испред Српске напредне странке, онда ће он бити заједнички кандидат и Социјалистичке партије Србије. У супротном, то битно мења одлуку СПС-а.

Наставља се украјинска криза. У ту земљу стигла је још 81 тона муниције из Сједињених Држава. Доставом наоружања Вашингтон хушка украјинске власти на акцију против становника региона Донбас, наводи руска амбасада у Америци. Русија је, у међувремену, у оквиру провере снага за реаговање Савезне државе, пребацила у Белорусију противваздушне системе Панцир-С. Системи ће бити распоређени на положаје и ступити на дужност борбене обуке у оквиру провере функционисања јединственог система противваздушне одбране Савезне Државе Белорусије и Русије.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво