Читај ми!

Корак ка полуфиналу

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца постигле су велики успех у првој утакмици четвртфинала Купа изазивача, савладавши екипу Меџидије на њеном паркету резултатом 3-1. Короном ослабљени састав `енергетичарки` није размишљао о предаји, већ су изабранице Владимира Васовића дале све од себе и обезбедиле изузетну предност пред реванш меч у Србији. ТЕНТ је тако упоптпунио успех српске клупске одбојке, имајући у виду да је претходно и Војводина убедљиво у гостима савладала тим Зенита у Лиги шампиона, и то усред Санкт Петербурга. Овог викенда наставља се и шампионат Србије, ТЕНТ ће за ривала имати екипу Железничара из Лајковца, овај меч биће преношен у недељу на Другом тв каналу наше куће. О успеху у Румунији и наставку домаћег првенства, разговарамо са примачем сервиса ТЕНТ-а, искусном Јеленом Беком Станимировић

Марина Маљковић продужила је уговор са Кошаркашким савезом Србије на још две године, што значи да ће као главномонадујућа на клупи нашег државног тима бити све до Олимпијских игара у Паризу. Предраг Даниловић је у име Савеза бираним речима говорио о раду и успесима Маљковићеве, део њеног обраћања чућемо и у данашњем `Спортском журналу`. Овог поподнева играју се три сусрета регионалне АБА лиге у кошарци- Крка у Новом Месту дочекује екипу Партизана у 17 часова, два сата доцније састају се Сплит и Игокеа, док од 21 час у дворани крај Мораве играју Борац из Чачка и Задар.

Српски центар Никола Јокић изабран је за стартера у тиму Западне конференције на предстојећој ол-стар утакмици. За српског интернационалца биће то четврто учешће на ревијалном сусрету најбољих играча НБА лиге, а други пут биће део прве петорке своје конференције. Меч највећих звезда НБА лиге одиграће се 20. фебруара у оквиру Ол-стар викенда у Кливленду, а захваљујући серији одличних игара којима је предводио тим Денвера, Никола Јокић је очекивано проглашен за стартера у тиму Запада. То је тек ејдна од актуелних тема из света кошарке о којима разговарамо са прослављеним тренером Владиславом Лалетом Лучићем. 

Рафаел Надал и Данил Медведев играће у финалу `Аустралијан опена` у недељу, обојица тенисера имају прегршт мотива да постану нови шампиони Аустралије. Шпанац јури рекордни 21. трофеј на гренд слемовима, чиме би претекао Новака Ђоковића и Роџера Федерера, док руски тенисер жели свој други гренд слем трофеј у каријери, који би му помогао да се домогне првог места на ATP листи. Пети тенисер света Рафаел Надал надиграо је Матеа Беретинија са 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:3) и тако обезбедио своје шесто финале на првом гренд слем турниру у години и бориће се за 21. трофеј у каријери. Данил Медведев са 3:1 (7:6, 4:6, 6:4, 6:1) савладао Стефаноса Циципаса, у полуфиналу је приказао стабилнију игру него у претходном мечу против Оже-Алијасима и, можда и лакше него што се очекивало, савладао грчког тенисера. Показао је, међутим, и огромну дозу нервозе,  после другог - иначе изгубљеног- сета обрушио се на главног судију, сматрајући да отац и тренер његовог противника даје савете Циципасу током сваког поена. Било је прилично ружно за гледање и неприлично оваквом једном турниру. О актуелним дешавањима у Аустралији разговарамо са тениским експертом и дугогодишњим селектором Дејвис куп репрезентације Радмилом Арменулићем.

Чућемо и утиске Дејана Станковића о учинку његових играча на првој припремној утакмици у Турској где је Звезда играла са Марибором, док данас одмерава снаге са аустријским ЛАСК-ом. Љубомир Фејса прича како су га дочекали млађи саиграчи по повратку у Партизан и објашњава феномен да је чак 23 пута освајао првенства са клубовима у којима је играо. Коначно, најавићемо и последњи сусрет наше футсал репрезентације на Европском првенству у Холандији, где изабраници селектора Дејана Мајеса играју меч са селекцијом домаћина. Чак и ако би Украјина била боља од Португалије, у шта је тешко поверовати, наши момци би морали да победе данашњег ривала са најмање девет голова разлике, што већ улази у домен научне фантастике, па је реалнија варијанта да ће се они ипак вратити својим кућама. Баш као и недавно рукометаши, заиста нису имали среће са короном, играли су у поставама о којима нису ни размишљали уочи почетка шампионата Старог континента.

На Европском првенству у рукомету данас се играју полуфинални ссурети, састају се Данска- Шпанија и Француска- Шведска, говорићемо и о томе током програма. 

О овим и другим актуелностима из домаћег и међународног спорта можете слушати у редовној дневној спортско-информативној емисији на програму Радио Београда 1. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују и Мирослав Антонијевић, Весна Гемовић и Дејан Николић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво