Читај ми!

Путевима нити

Нови Сад, као европска престоница културе у 2022. биће домаћин многобројним изложбама, концертима, перформансима – уметницима- и домаћим и страним, који ће се представљати током целе године. Зато посебно радује чињеница да су се у активности укључили и локални – културно-уметнички ансамбли и центри који ће својим ангажовањем допринети да се ова наша -културна престоница- покаже у што бољем светлу.

Данас ће млади из Футога, отворити серијал изложби, предавања и радионица, којима ће у фокусу бити - народне ношње. Сазнаћемо, овог јутра, када и шта све ће моћи да се види.

Посетићемо и Вршац - тамо је у току изложба „Сјај руских сликара" - и то у једном од најстаријих Музеја у Србији - основаном далеке 1882. Али и - Центар за повређене и болесне јединке - оформљен у делу градског парка. То је, после Палића, друго прихватилиште дивљих животиња у Војводини.

Говоримо и о регионалном удружењу сточара у Лесковцу, деци са Косова која су зимски распуст провела на Голији, библиотеци у подруму - у Прокупљу и о томе како се пишу путописи.

Са вама је Ружица Зоркић Радичевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво