Читај ми!

КБЦ Драгиша Мишовић поново у ковид режиму

У Србији је и даље петоцифрен број новозаражених, у претходном дану 40  преминулих од ковида, а све чешће они који су већ имали корону оболевају  поново. Епидемијска ситуација подједнако је тешка у целој земљи. После  краће паузе део КБЦ "Др Драгиша Мишовић" поново улази у црвену зону. Тим  за школе данас ће саопштити одлуку о моделу наставе, за наредну седмицу.  Ђаци ће и наредне недеље ићи у школу по истом моделу као и до сада,  одлучио је Тим за школе,а преносе београдски портали.

Организована криминална група жели да се освети председнику Србије  пошто смо успели да разбијемо велике нарко картеле, рекао је за РТС  министар унутрашњих послова Александар Вулин. Нагласио је да Радоје  Звицер не ради сам, већ да има политичког шефа, који је, подвукао је  минстар, део структура власти неких нама блиских држава. На питање о  коме се ради, Вулин је рекао да не би било коректно да излази са именима  пре него што се подигне оптужница.

Посланици Европског парламента разговарају са председником Александром  Вучићем, а нешто касније ће се састати и са премијерком Аном Брнабић.  Планиран је и разговор и са члановима привременог Надзорног тела за  праћење медија. Посредници у међустраначком дијалогу Тања Фајон,  Владимир Билчик, Кнут Флекенштајн и Едуард Кукан претходно су  разговарали представницима ванпарламентарне опозиције. Билчик је изјавио  је да је атмосфера на састанцима била добра, али да ће детаљније о томе  говорити сутра. Део опозиције затражио је од посредника да помогну да  Срби на Косову и Метохији могу да остваре своје бирачко право. Тражили  су и да, уместо локалних изборних комисија, приговоре и одлуке о  поништавању избора на појединим местима због неправилности, треба да  решава Републичка изборна комисија. Замолили су их и да упуте апел  медијима да позивају све политичке странке у своје програме, а исто тако  и политичарима да се одазивају.

Очекује се одлука руског председника Владимира Путина о даљим  активностима након одбијања Америке и НАТО-а да Москви пруже тражене  безбедносне гаранције да се Алијанса неће ширити на исток. Шеф руске  дипломатије Сергеј Лавров поручује да Москва не жели рат, али да нец́е  дозволити Западу да на најгрубљи начин игнорише њене интересе.  Вашингтон захтева да се 31. јануара одржи састанак Савета безбедности  Уједињених нација о Украјини.

Познати британски магазин  Неw Мусицал Еxпресс номиновао је Еxит за  најбољи фестивал на свету, саопштила је дирекција тог музиццког  фестивала из Новог Сада. ЕXИТ је два пута проглашен за најбољи европски  фестивал у оквиру Европских фестивалских награда, као и за најбољи  европски фестивал ван Велике Британије, које додељују Британске  фестивалске награде.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

Продуцент Љубинка Добриловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво