Породична прича

Прве две године основног образовања су најпогодније, када је читање у питању, за “мождане мапе читања”, за оне делове мозга који “учествују!” у читању. После тога, раст овог региона у мозгу се полако стабилизује. Ово је само део резултата великог истраживања које је спровео Католички универзитет у левену у Белгији (основан далеке 1426. године).

Читање свакако није лако савладати. Захтева упорност, сталност, заинтересованост....

О учењу читања у данима када школе мало има, па мало нема, кад деца (а и одрасли) углавном читају с телефона, о књигама које  "чекају" да буду откривене, о лепоти прочитаног, о мукама  читаја, о тихим ноћним сатима  кад мама или тата једва виде шта читају (а, понекад је боље кад сами исплету причу) ...  разговарамо са професорком српског језика Мајом Радоман Цвјетићаним, "родотељком" Читалића.

А, шта су Читалићи?

Па, већ су покрет који се шири.
 
Аутор Весна Ћоровић Бутрић.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво