Ђаци поново у школским клупама

И поред упозорења епидемиолога и педијатара да је ситуација у нашој земљи ванредна јер се бележе рекордни бројеви новозаражних, данас је почело друго полугодиште. Ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу ће похађати непосредно, а ђаци од петог до осмог разреда ићи ће у школу по комбинованом моделу, подељени у две групе. За средњошколце настава ће се такође обављати по комбинованом моделу. Скоро свака друга тестирана особа позитивна на вирус корона. И даље су редови испред ковид амбуланти, а повећава се и број пацијената на болничком лечењу. Врх овог таласа очекује се средином фебруара, кажу лекари.

У Влади Србије потписан је  документ којим се дефинишу услови сарадње, у циљу укључивања државних хартија од вредности Србије у систем Еуроклира. Министар финансија Синиша Мали је рекао  да ће повезивање са Еуроклиром  олакшати улагање нових инвеститора у државне хартије од вредности емитоване у домаћој валути. „Еуроклит Банк" спада међу компаније са највишим кредитним рејтингом на финансијском тржишту дуже од деценије. Такође, подстиче развој отвореног и ефикасног тржишта, где је велики број и повезаност тржишних учесника - конкурентска предност.

У Украјину је стигла друга пошиљка оружја из Сједињених Америчких Држава. Док се распоређује 80 тона најмодернијег наоружања, Стејт департмент је издао наредбу родбини запослених у амбасади у Кијеву да напусте Украјину. И Британија повлачи део особља своје амбасаде, док Европска унија за сада то не планира. Народна милиција самопроглашене Доњецке Народне Републике тврди да се украјинска војска спрема за офанзиву на Донбас, на истоку земље.

Отворена је недеља приватности која ће трајати до 27.јануара. Организује се у оквиру пројекта"Заштити приватност - одупри се притиску" који је подржала делагација Европске уније у Србији. Недеља приватности организује се у сусрет Међународном дану заштите података о личности, а то је 28. јануар. Истраживања показују да се повреда приватности најчешће дешава на радном месту, у здравственом и потрошачком сектору.

Милена Марковић добитница је 68. Нинове награде за роман "Деца", у издању куће "Лом". Роман говори о једном животу који је, као и сваки живот, сачињен од више живота, те сада све те животе на окупу држи прича испричана у стиховима, без знакова интерпункције и без великог почетног слова.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Тина Амић.

Продуцент Светлана Стевановић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво