Читај ми!

Како изаћи из сенке све већих брда електричног отпада?

Зашто електрични уређаји, иако смо их скупо платили, трају све краће? Да ли ћемо ускоро бити затрпани том врстом отпада? Када купимо нови апарат, где одлажемо стари? Колико нас брину прогнозе стручњака да би се брда електричног отпада широм света до 2030. године могла повећати на невероватних 74 милиона тона? О томе ћемо разговарати са Небојшом Вранешом из Центра за циркуларну економију Привредне коморе Србије.

Наша гошћа биће и Јована Прешић, новинарка и пројектна координаторка "Истиномера", а поводом отвореног писма директорки Yоу Тубе-а који су јој, за једно са више од 80 других медија у свету који се баве провером истинитости и исправности изнетих чињеница, упутили захтевајући да та платформа престане да буде један од главних канала за пласирање дезинформација на интернету, што се посебно разбуктало управо у годинама борбе са пандемијом ковида 19.

У "Магазину на Првом" и о:

- последњем истраживању сајта Послови. Infostud.com које је поново посведочило да на тржишту рада има све више слободних места, а све мање кандидата;

- почетку радова на стварању првог суперкластера у Србији, модела заједничког рада и развоја - пројекат "Србија иновира" објавио је јавни позив заинтересованим конзорцијумима,

- а чућемо више и о манифестацији "Игорови дани" којом Српско народно позориште у Новом Саду и Народно позориште у Београду негују сећање на трагично и прерано преминулог позоришног редитеља Игора Вука Торбицу.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво