Читај ми!

Реаговања на сазнања о припреми атентата на председника Србије

На вест о припреми атентата на председника Александра Вучића стижу бројна реаговања, уз оцену да је држава способна да се избори са организованим криминалом. Министарка правде Маја Поповић је истакла да председник Александар Вучић очигледно представља сметњу вођама криминалних кланова, које су свесне да је држава објавила рат мафији. Поздравила је професионализам Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције, који својим радом показују да је држава јача од мафије и да поседује ресурсе да спречи њихове злочиначке планове. Шеф дипломатије Никола Селаковић поручује да је припрема атентата на председника Србије очајнички покушај да се наша земља баци на колена, док министар финансија Синиша Мали каже да планирањем атентата на председника државе, организоване криминалне групе и њихови шефови желе да изазову хаос у Србији и истиче да те претње треба схватити најозбиљније.

Подсећамо, министар полиције Александар Вулин синоћ је на ванредној конференцији саопштио да је МУП посредством Европола 14-тог јануара под ознаком "хитно", добио обавештење од једне земље Европске уније о постојању организоване криминалне групе, сачињене од чланова из разних земаља, која спрема атентат на председника Србије.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да не треба потцењивати омикрон сој корона вируса, поготово сада када је актуелан и вирус грипа и додаје да посебно треба обратити пажњу на децу. Истакао је да је реч о првој фази, што значи да се разбољевају углавном млади људи, али има и особа средњих година. Оценио је да следећа фаза, за коју страхује да је можда већ и почела, обухвата обољевање старих, тешких и хроничних болесника, који имају слаб имунитет. Тиодоровић је поручио да не треба паничити, али да треба бити опрезан.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је радове на изградњи брзе саобраћајнице Ваљево - Лајковац, и том приликом истакао да је задовољан динамиком којом ради кинеска компанија "Шангдонг". Поручио је да ће Ваљево у блиској будућности постати један од мотора развоја Србије и да је план да се ове године отвори 1000 нових радних места.

У Цркви светог Марка у Београду одржан је парастос жртвама злочина које су пре 29 година припадници Хрватских оружаних снага извршили на подручју Равних Котара и Малог Алана. Документационо-информациони центар Веритас тим поводом је саопштио да је у операцији "Масленица" погинуло и нестало 348 Срба, од чега 55 цивила просечне старости 60 година.

После новогодишњег дочека 31. децембра, када је само део представе „Тесла, изуметник" у режији Небојше Брадића изведен код новосадског моста „Дуга", публика ће премијерно позоришно извођење имати прилику да погледа вечерас на сцени „Пера Добриновић" Српског народног позоришта.

Кошаркаши Еф-Ем-Пе-а од 19 часова играју у Бару против Морнара у оквиру 17-тог кола АБА лиге. Утакмица Партизана и Цибоне одложен је због великог броја играча загребачког клуба позитивних на корона вирус.

Снег тренутно пада на северу, западу и у централном делу Србије а спустиће се и ка југу земље. Метеоролози најављују слабљење падавина најпре у Војводини, потом у Београду. Из Путева Србије су саопштили да је широм земље на терену 1100 путара и више од 750 камиона и машина за чишћење снега.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво