Читај ми!

Бесплатна правна помоћ пензионерима Старог Града

У београдском Удружењу пензионера Стари Град житељи трећег доба могу да остваре низ погодности. Поред бесплатне правне помоћи и помоћи волонтера старијима који живе сами, преко удружења се могу добити и хуманитарни пакети. Иако због пандемије не могу да долазе на игранке и дружења, старије суграђане редовно зову телефоном, каже председница Удружења пензионера Стари Град проф. др Снежана Нена Шантић.

Минуте за медицину ћемо посветити заштити од омикрон соја корона вируса. Раст новозаражених људи у Србији свакодневно бележи петоцифрен број. Како заиста делује омикрон, колико се брзо шири и какве опасности носи? И зашто вакцина не даје очекиван резултат заштите у државама са високим процентом вакцинисаних? Одговоре ћемо потражити од др Сергеја Томић из земунског ИНЕП-а и др Миланка Шеклера из краљевачког Ветеринарског специјалистичког института .

Рубрику за културу смо резервисали за једну позоришну премијеру. Наиме, пре 84 године, 19. јануара на Богојављење, преминуо је Бранислав Нушић. Њему у част је прошлог уторка одиграна премијерна представа „Пут великана" на сцени Народног позоришта „Раша Плаовић". Главна прича посвећена је дану уочи смрти Бранислава Нушића и прати пут глумаца Миливоја Живановића, Жанке Стокић и Љубинке Бобић. Аутор текста Бошко Пулетић кроз носталгично сећање слика једно време и судбине великана српске позоришне сцене. Представу је режирала Весна Станковић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница- Фото/Удружење пензионера Стари град

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво