Читај ми!

Може ли музика да помогне опоравку од ковида?

Око 20 до 30 одсто болесника инфицираних коронавирусом је у ризику да развије упалу срчаног мишића, док око 60 одсто пацијената са тешком клиничком сликом касније има значајно оштећење миокарда, показују најновија истраживања. Како изгледа лечење пацијената са постковид синдромом, какве последице корона оставља на срце и да ли музика може да убрза опоравак од ковид инфекције - то су нека од питања професора доктора Предрага Митровића, кардиолога Ургентног центра у Београду који се успешно бави и музикотерапијом. 

У "Магазину на Првом" осврнућемо се и на епилог забране уласка Новаку Ђоковићу у Аустралију ради учешћа на првом овогодишњем Grand Slam турниру, што је већ данима једна од ударних тема у целом свету која је прекорачила границе спорта.

После дводневних свечаности обележавања 30 година од оснивања Републике Српске, колегиница Наташа Ракитић у Бања Луци ће разговарати са Радованом Ковачевићем, саветником српског члана Председништва БИХ за унутрашње послове.

Упознаћемо вас и са другим допуњеним издањем књиге "Анегдоте и цртице из позоришног живота" драматурга Милована Здравковића.

 

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво