Читај ми!

Тридесет година Републике Српске

Република Српска данас слави 9. Јануар Дан Републике Српске и 30 рођендан. У току је свечани дефиле у центру Бањалуке. На челу колоне су председница Српске Жељка Цвијановић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик. Претходно је у Храму Христа Спаситеља одржана архијерејска литургија коју је служио његова светост патријарх Порфирије. Увече на платоу испред Палате Републике биће уприличен ватромет уз концерт Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске

Данас би требало да буде донета одлука о томе да ли ће Новак Ђоковић учествовати на овогодишњем Аустралијан Оупену. У поноћ по нашем времену, почиње саслушање у Суду у Мелбурну. До тада, Ђоковић је изолован у хотелу.

У Србији је све више нових случајева заразе вирусом корона, а не смањују се ни редови испред ковид амбуланти. Епидемиолози кажу да се потврђује оно на шта су упозоравали крајем прошле године - да ће прослава празника повећати бројеве новозаражених. Међу њима, кажу лекари, доминира зараза омикрон сојем и зато нема убрзаног раста броја хоспитализованих.

Због завршетка новогодишњих и божићних празника, на граничним прелазима возила чекају више сати на излаз из земље. На путу Суботица-Келебија и петљи Хоргош према граници са Мађарском, због задржавања на граничним прелазима Келебија и Хоргош формирана је колона возила дужине четири до пет километара, у смеру ка излазу из Србије, саопштили су Путеви Србије. Како је најављено, сви канали, на наплатним рампама, биће у функцији без пауза да се не би стварале гужве.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести:Владимир Михајловић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво