Читај ми!

Доброта и хуманост у савременом свету

Божић је једна од прилика када до нас стижу поруке о потреби вере у доброту и хуманост. Мудрости на коју се често позивамо када говоримо о доброти каже: "Нисте живели док не учините нешто за неког ко вам се никада неће одужити". Да ли смо способни да схватимо важност овакве поруке из перспективе савременог живота, суровог капиталистичког концепта и отуђења? Колико је доброта високо котирана на листи етичких вредности? Ово је тема о којој ћемо разговарати са психологом Бојаном Шкорц.

Нема бољег примера доброте од онога што раде хуманитарне организације које помажу оболелој деци и њиховим породицама у процесу лечења у земљи или иностранству. Једна од најприсутнијих, до скоро, је била ЗАЈЕДНО ЗА ЖИВОТ. Још већу тежину има чињеница да је њен оснивач Јован Симић, већ годинама присутан у јавности и запамћен као покретач бројних хуманитарних спортских манифестација и акција. На дан кад говоримо о смислу давања он ће бити наш саговорник.

О важности верске наставе  разговарамо са вероучитељем Велибором Мартиновићем, добитником посебног признања поводом двадесетогодишњице враћања веронауке у школе.

У емисији ћемо чути и извештаје наших репортера о припремама за Бадње вече и Божић.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво