Божићно острво

У време нових технологија, мобилних телефона и апликација, ни новогодишње честитке нису оно што су некад биле. Виртуелне полако потискују оне традиционалне, од папира. И то не било какве, већ честитке из свемира. Насини астронаути су 2014. године поздравили људе на Земљи фотографијом Божићног острва и пожелели им добродошлицу на интернет размену празничних честитки са темом космоса које мејлом могу слати широм планете. Ова вест је заједно са фотографијом острва брзо осванула у медијима, али се на сваком порталу разликовала по начину писања Божићног острва. Негде су обе речи писане малим словом, негде великим, а негде је само почетно слово назива било велико. Како се те честитке и даље деле преко интернета, тако се и те грешке понављају.

Божићно острво је Европљанима познато тек од 1863. године, када га је, баш на Божић, открио британски капетан Вилијам Мајнорс. Оно је ускоро припојено Великој Британији, те се Мајнорс могао поносити тиме што је свом родном Острву припојио још једну територију.

Тек половином 20. века, Божићно острво ће постати аустралијско. Писало се о томе да су становници овог места охрабривали туристе да их посете, међутим, после неколико неуспешних година, одустали су од бављења туризмом. Очигледно им та привредна грана није била блиска.  

Аутор текста - Татјана Киждобрански

Глумица - Јелена Илић

Српски на српском Српски на српском

Autor:
Мирјана Блажић

Свака грешка у језику има своју причу. Ко нађе грешку, ваљаће му и објашњење, ко не нађе, нека слуша причу, наћи ће се грешка сама. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво