Заседа Кризни штаб, медицински део против дочека и за 24-орочасовне пропуснице

Најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа на церемонији у Палати Србија уручени су уговори о запослењу. Посао и специјализацију добило је 200 младих лекара са просеком 9 и по и 10, а уговоре о раду добило је још 500 најуспешнијих дипломаца средњих медицинских школа, будућих сестара и техничара. Уговоре им је уручио председник Александар Вучић који им је поручио да држава жели да најбољи остану овде. У оквиру програма који је Министарство здравља покренуло 2018. године укупно је у здравственим установама запослено 711 дипломаца медицине и 1.400 најбољих медицинских сестара, односно техничара.

Седница Кризног штаба за борбу против корона вируса заказана је за 16 часова. Епидемиолози су против организованих дочека нове године и упозоравају на висок ризик од окупљања и опасност од брзог ширења омикрон соја. Медицински део Кризног штаба захтева оштрије мере, уз поштовање постојећих, јер ће се у супротном, кажу, у јануару повећати број новооболелих.

Блокови Б1 и Б2 у Термоелектрани "Никола Тесла" у Обреновцу требало би да буду порављени и враћени на мрежу до краја дана, изјавила је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић. Прецизирала је да тренутно од укупних термокапацитета у земљи ради близу 40 одсто, пошто поменути блокови износе око 1.300 мегавата.

Србија не жели да отежава ситуацију у Белорусији и поштује пријатељски однос те земље, а посебно цени њен став о поштовању територијалног интегритета и суверенитета наше државе, поручио је председник Александар Вучић амбасадору Белорусије Валерију Бриљову. Амбасадор је Вучића обавестио о политичкој и економској ситуацији у својој земљи и изнео неколико предлога за сарадњу Србије и Белорусије, у оквиру постојећих могућности.

Израелске ракете погодиле су рано јутрос Латакију, лучки град у Сирији, после чега је избио пожар у контејнерском терминалу, јавили су сиријски државни медији. То је други израелски ракетни напад овог месеца у којем је циљан неки витални објекат у Сирији. За сада нема извештаја о жртвама, преноси агенција САНА. Познато је да је реаговала сиријска противваздушна одбрана и да је причињена велика материјална штета.

Скупштина Србије разматра предлог закона о условима за слободан приступ тржишту рада на Западном Балкану, који треба да обезбеди бољу економску повезаност земаља овог простора. Министар за демографију Радомир Дмитровић изјавио је, образлажући закон о финансијској подршци породици и деци, да је то подршка државе рађању, животу и опстанку Србије.

У финалу ватерполо Купа Србије играће Нови Београд и Раднички Крагујевац. Екипа Новог Београда је у полуфиналу савладала Партизан са 8:5, док је Раднички победио Црвену звезду са 9:8. Финале је на програму у 19 часова. У финалу у женској конкуренцији, од 16 и 30 састају се Војводина и Црвена звезда.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Тина Амић и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво