Међу световима свет

Награда и казна вероватно постоје откад је и цивилизације, а има их у свим врстама међуљудских односа - од протеривања из заједнице кроз остракизам у старој Грчкој до (савремених) полемика које се тичу физичког кажњавања деце. Награде свакако годе, али ништа мање не провоцирају питања, јер су обе - и награда и казна у својим најразличитијим облицима - постављене као услов и следовање за наше понашање.

Због чега је за некога мотивација казна и грдња, а за друге похвала и награда?  Колико је условљавање наградом или казном делотворно у васпитању деце? Да ли такав образац понашања у животу одраслих значи манипулацију? Шта је предност казне и каква она, у зависности од ситуације, може бити? Како не претерати у кажњавању са једне, а како поставити границу у трпљењу терета казне са друге стране? Када је, а када није, морално  прихватити награду?

О награди и казни разговарамо са нашим гостом, психологом Жарком Требјешанином.

У другом сату слушаоци могу поставити питање госту у директном програму.

Аутор и водитељ Милица Ђилас.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво