Читај ми!

У Скупштину стигао допис о повлачењу закона

У Народну скупштину стигао је допис Владе Србије о повлачењу из процедуре Закона о експропријацији који је председник Александар Вучић вратио Скупштини на поновно одлучивање. Истовремено, Влада је упутила и Предлог измена закона о референдуму и народној иницијативи. Парламент ће о томе расправљати и одлучити сутра, на седници заказаној за 10 часова.

Почиње Самит демократије који организују Сједињење Америчке Државе. Одржава се у онлајн формату и на њему учествује више од 100 земаља, а међу њима је и Србија. Председник Србије Александар Вучић ће говорити на Самиту, а три су кључне теме тог догађаја: Борба против ауторитарности, сузбијање и борба против корупције, промовисање и поштовање људских права.

Из дана у дан, епидемијска ситуација у нашој земљи је све боља. Мање је првих прегледа у ковид амбулантама, мање пацијената на болничком лечењу, па здравствене установе широм земље полако излазе из црвених зона и враћају се у редован режим рада. Нови епидемијски подаци, биће објављени око 15 часова.

Србија је добила први Центар за секвенцирање генома и биоинформатику. Премијерка Ана Брнабић је поручила да ће Центар омогућити да се Србија додатно позиционира као земља која инвестира у науку, нове технологије. Центар ће значити много у борби против корона вируса, јер нећемо морати да чекамо информације из света о вирусу, већ ћемо моћи да пратимо на нивоу каквом у овом тренутку у Европи може само Велика Британија, рекла је Брнабићева. Укупна вредност инвестиција је 600 милиона динара.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво