Читај ми!

Председник Србије са мештанима села јадарског краја

Председник Србије Александар Вучић одлази у Горње Недељице код Лознице, где ће разговарати са мештанима 12 села јадарског краја. Вучић је најавио да одлази у Горње Недељице да разговара са грађанима код којих постоји највећа забринутост због истраживања које ради компанија Рио Тинто и позвао искључиво грађане тих села, а не своје присталице из Лознице, Крупња или било ког дела Србије, да дођу на скуп.

Више еколошких удружења најавило је да ће данас широм Србије организовати блокаде саобраћајница. МУП је саопштио да блокада саобраћаја и одржавање непријављених скупова представљају кршење закона, и да одговорност за све што може да се деси, сносе искључиво организатори. Најављено је да ће, у складу са Законом о полицији, службеници МУП-а снимати и фотографисати учеснике данашњих окупљања. Мобилни тимови Заштитника грађана пратиће поступање полиције током скупова у неколико градова ради потпуног поштовања свих гарантованих права грађана.

У Србији је стабилна епидемијска ситуација. Смањује се број нових случајева вируса корона и пацијената на болничком лечењу. Поједине здравствене установе излазе из ковид система. И наредне седмице настава у свим школама биће у учионицама. Епидемиолози упозоравају да опуштање и непоштовање мера може лако угрозити тренутно стање.

У Хрватској се сумња да се појавио први случај омикрон соја ковида 19. Министар здравља Вили Берош изјавио је да је реч о пацијенту са загребачког подручја. У току је провера у службеној лабораторији, потврдио је Берош.

Омикрон сој ковида 19 потврђен је у 38 земаља. У Бечу је регистрован први случај. Узорци још 8 особа за које се сумња да су инфициране новим сојем су на испитивању. Због најављених бројних протеста противника мера и обавезне вакцинације центар Беча је потпуно блокиран.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво