Читај ми!

Такав се ретко рађа

Туга с обе стране Топчидерског брда, отишао је један од највећих асова српског и југословенског фудбала, један од оних на чији се помен имена одмах помисли на вечите дербије, на нешто лепо у фудбалу и спорту. Џентлмен у копачкама и ван њих, спортиста великог срца и часног образа, фудбалски велемајстор, такви се не рађају често. Популарни Моца сматра се једним од најбољих играча који су икада носили дрес Партизана, рођен је у Београду 1950. године. У Партизану је од 1968. до 1978. године одиграо 257 мечева и постигао је 79 голова. Уз 11 утакмица (и четири гола) за омладинску (1967—1968) и 12 сусрета (и три гола) за младу репрезентацију (1969—1974), одиграо је и 14 утакмица и постигао четири гола за сениорску репрезентацију Југославије. Дебитовао је 20. септембра 1972. против Италије (1:3) у Торину, постигавши једини гол за Југославију, а од дреса с државним грбом опростио се 4. октобра 1978. на утакмици против Шпаније (1:2) у Загребу.

Дејвис куп репрезентација Србије има прилику да се пласира у финале Завршног турнира у Мадриду и поново се бори за "салатару". Баш као и 2010, када су "орлови" стигли до јединог трофеја у овом такмичењу, на путу им стоји селекција Хрватске, овога пута рунду касније - у полуфиналу. Дуел Србије и Хрватске почиње од 16 часова у хали "Мадрид арена" и одлучиваће ко ће се за званичног екипног светског шампиона у тенису борити са бољим из окршаја Русије и Немачке. Екипа коју води дебитант на клупи Виктор Троицки прошла је групу у Инзбруку упркос половичном успеху, након што су се многи резултати поклопили, да би у четвртфиналу елиминисала Казахстан са 2:1.

Женска рукометна репрезентација Србије утакмицом против Пољске започиње наступ на Светском првенству у ШпанијИ, први ривал јој је селекција Пољске. И на овом и на наредним сусретима битно је дати максимум, селектор Урош Брегар истакао је да ће девојке морати да се боре за сваку лопту, али и да су под знаком питања наступи Јоване Ковачевић И Кристине Лишчевић. У групи Б се још налазе селекције Русије и Камеруна које се састају од 18 часова, док дуго ишћекивани дуел Србије и Пољске почиње у 20 часова и 30 минута .

Кошаркаши Црвене звезде играју у Санкт Петербургу против Зенита меч 13. кола Евролиге. Кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу. Црвено-бели се налазе у изузетно тешкој серији утакмица - забележили су три узастопна пораза у елитном такмичењу, а оно што посебно може да забрине навијаче је да тим прима велики број поена, што није било карактеристика на почетку сезоне. На све то долази гостовање код Зенита, екипе која игра фантастично ове сезоне, упркос изненађујућем поразу од Панатинаикоса у последњем колу. Утакмица у Санкт Петербургу игра се од 19 часова.

Пратимо и друга дешавања из домаћег и међународног спорта, у нашем свакодневном `Спортском журналу`. У овој емисији слушајте оно о чему ћете сутра читати на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују и Александар Костић, Весна Гемовић и Милан Биговић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво