Читај ми!

Мапе сведочења

Центар за истраживање и едукацију о Холокаусту је, у сарадњи са технолошким партнерима, произвео „Мапе сведочења“. Реч је о едукативној мапи Београда на којој су означена места становања жртава и сведока који се помињу у записницима Комисије за ратне злочине почињене током Другог светског рата, као и у другим архивским материјалима.

Удружење грађана „Дуга" из Аде почело је реализацију два пројекта у области социјалне заштите: „Социјална заштита у служби грађана" и „Придружи се, будимо проактивни". Пројекте ће представити Весна Циврић, председница тог удружења.

У оквиру пројекта „Заједно за здравији и уређенији живот Рома и Ромкиња" становницима насеља Корман у Крагујевцу уручени су контејнери, пластичне канте, кесе за отпад, чизме, рукавице, као и заштитне маске и дезинфекциона средства.

Уредник емисије је Бранко Ђурић.

svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво